¨

Butikker vælger kontanterne fra i aftentimerne

Omkring 20 procent af omsætningen i Jesper Pedersens forretning betales i kontanter.

Fire Rema 1000-butikker i Slagelse har besluttet ikke at tage imod kontanter efter klokken 20.00.

I snart et år har butikker haft mulighed for at afvise kontanter som betalingsmiddel i aften- og nattetimerne, og det har 250 butikker landet over valgt at benytte sig af. Det oplyser DR P4 København med baggrund i tal fra Finanstilsynet.

Fire Rema 1000-butikker i Slagelse har besluttet at benytte sig af den nye lovgivning, og Jesper Pedersen, der er købmand i Rema 1000 på Korsørvej i Slagelse, fortæller, at det i hans butik kommer til at træde i kraft fra den 1. januar 2019. 

Flest indbrud sidst på dagen

Den sidste time inden lukketid, fra klokken 20.00 til 21.00, vil de ansatte i hans butik derfor ikke længere tage imod kontanter, og købmanden håber, at det vil betyde færre røverier. 

Vi har haft lidt uheldige episoder med, at nogen kommer og gerne vil have vores penge til lukketid

Jesper Pedersen, købmand, Rema 1000 på Korsørvej i Slagelse. 

- Vi har haft lidt uheldige episoder med, at nogen kommer og gerne vil have vores penge til lukketid. Og så har vi valgt at beskytte vores personale. Når nu loven giver den mulighed, så gør vi det, siger han.  

Han fortæller, at det er i den sidste time inden lukketid, der er størst risiko for røveri. 

- Det foregår desværre altid lige før lukketid, har vi erfaringsmæssigt set, så vi håber, at det kan holde de værste banditter væk, hvis det rygtes, at vi ikke har nogle penge, siger købmanden. 

Giver ar på sjælen 

Det er for de ansattes skyld, at Jesper Pedersen har besluttet at hans butik skal være kontantfri mellem 20.00 og 21.00. 

- Det er personalets sikkerhed, det handler om, for det er dem, det går ud over hver gang. De få 1000 kroner vi alligevel har liggende til sidst, det er ikke noget, der vælter noget økonomisk, men det smadrer gerne en ung pige eller to, med nogle ar på sjælen, og det vil vi gerne undgå, siger han. 

Andre Rema 1000-butikker i regionen har også mulighed for at benytte lovgivningen, og det er op til hver enkelt Rema 1000-købmand, om der skal modtages kontanter efter klokken 20.00 og før klokken 06.00.

Der bliver gjort opmærksom på eventuelle ændringer i den enkelte butik. 
 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App