Busser kører for hurtigt

Turistbusser bryder i stor stil hastighedsreglerne på de danske veje. Det skriver B.T. i dag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Avisen har på to timer ved hjælp af en af politiets egne fartmålere målt hastigheden på 12 turistbusser kørende på
motorvejen syd for Køge. Af disse kørte 10 busser over de yilladte 80 kilometer i timen, selv om der lå sne på motorvejen.

Hastigheden på de 10 busser lå fra 88 til den hurtigste bus, der kørte 99 kilometer i timen i snevejret.
- Det lyder som en klokkeklar sag for politiet, hvis de målinger er rigtige, siger Ib Rasmussen, kontorchef i
Færdselsstyrelsen til B.T.

Måligen blev foretaget fredag - altså kun seks dage efter den tragiske skibussulykke hvor en dansk bus kørte for hurtigt i Tyskland. Tre mennesker blev dræbt ved ulykken.
Det er således ikke uden grund, at busserne ikke må køre stærkere end 80 kilometer i timen på motorvejene.
- Bremselængden bliver forøget med 50 procent, når du kører 99 i stedet for 79, og dermed er der større risiko for, at du rammer ind i noget, siger Ib Rasmussen.

Vicepolitikommissær Michael Balvits i Rigspolitiets Nationale Færdselscenter erkender, at det er problematisk, at B.T. på to timer har målt 10 ud af 12 busser til at køre for stærkt.
- Det er et stort ansvar at køre med så mennesker. Desværre siger mange, at de føler sig pressede af deres vognmænd. Derfor vil jeg virkelig opfordre chaufførerne til at sige fra over for urimelige krav fra deres vognmænd, siger han.

En bus fra selskabet Madsen Bustrafik fra Nakskov blev af B.T. målt til at køre 90 kilometer i timen.
- I bund og grund er det fartgrænserne, som den er gal med i Danmark - i resten af Europa må man jo køre 100. Men jo vi har kørt for stærkt, men prøv lige at finde en person i Danmark, der altid overholder fartgrænserne, siger Steen Madsen, talsmand for Madsens Bustrafik til avisen