Busser erstatter tog mellem Roskilde og Ringsted

Fra 23. til 25. oktober bliver togene mellem Ringsted og Roskilde erstattet af busser, og så skal du være opmærksom på togtiderne, når vi søndag stiller urene tilbage til vintertid.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Banedanmark er ved at bygge en ny jernbanestrækning mellem København H og Ringsted via Køge.

Byggeriet betyder, at togene mellem Roskilde og Ringsted er erstattet af busser i weekenden den 23-25. oktober.

- Vi indsætter busser, så du alligevel kan komme frem, forklarer informationschef i DSB Tony Bispeskov.

45 minutters ekstra rejsetid

Busserne erstatter togene fra fredag den 23. oktober klokken 20 til natten efter søndag den 25. oktober kl. 4.30. Kørslen med busser medfører cirka 45 minutters længere rejsetid. Der kører fortsat tog mellem København H og Roskilde og igen mellem Ringsted, Fyn og Jylland.

Planlæg som du plejer på Rejseplanen. Rejseplanen er opdateret med ændringerne, som den viser i din søgning.

Det er ikke muligt at tage cykel med i busserne, der kun har begrænset plads til barnevogne og kørestole.

Tog til og fra Nykøbing F kører via Køge

Som følge af sporarbejdet mellem Roskilde og Ringsted kører regionaltogene mellem København H og Nykøbing F via Køge i stedet for Ringsted. Det medfører cirka 25 minutters længere rejsetid.

Til kunderne, der skal til og fra Glumsø, indsætter DSB busser mellem Ringsted, Glumsø og Næstved.

Som følge af sporarbejdet indsætter DSB busser mellem Ringsted, Borup og Viby Sjælland. Til kunderne fra Borup og Viby Sjælland, der skal til og fra København H, kører der uændret tog en gang i timen mellem Borup, Viby Sjælland og København H.

Vær opmærksom på vintertid

Tre tog får natten til søndag et ophold på en time

Natten til søndag den 25. oktober stiller danskerne urene en time tilbage. Det berører 12 tog natten til søndag.

Ni tog er kun i mindre grad berørt på den første eller den sidste del af turen og fortsætter i sommertid. De resterende tog, tre InterCity-tog, der kører på de lange stræk mellem landsdelene, får et ophold på omkring en time i Odense, Fredericia eller Aarhus.

200 kunder bliver berørt

Den strategi lægger der ifølge DSB’s trafikinformationschef Tony Bispeskov nøje overvejelser bag.

- Vi benytter samme fremgangsmåde som tidligere år. Vi kunne også have valgt at køre to tog for hver afgang: Ét i sommertid og ét i normaltid, men der er ikke grundlag for at køre så meget ud på de små timer, hvor vi kun har få kunder.

Vi kunne også have valgt at fortsætte kørslen uændret i sommertid, men så ville vi risikere at skuffe kunderne, der ønskede at stige ombord engang ud på morgenen. Derfor får togene et ophold på en time i Odense, Fredericia og Aarhus, forklarer Tony Bispeskov.

Ændringerne berører InterCity-togene, der ankommer i Odense klokken 2.24, Fredericia klokken 1.52 og på Aarhus H klokken 1.43. DSB forventer, at cirka 200 kunder kommer til at være berørt at ændringerne. Rejseplanen er opdateret med ændringerne, der også er omtalt på DSB.dk og på sociale medier.

Gratis krimi med hjem

Ligesom tidligere år kræser DSB lidt ekstra om kunderne, der får et ophold undervejs.

Kunderne får serveret gratis kaffe, kildevand og chokolade og tilbudt et tæppe og en bog, de kan læse i toget og tage med hjem efterfølgende.

Bogen, som kunderne får forærende er krimien ’Den andalusiske ven’ af Alexander Söderberg.