¨

Busselskaber overtræder loven

Foto: TV ØST

Politiet kommer nu med en skarp kritik af skibusserne efter dødsulykken, i Tyskland, sidste weekend. Mange vognmænd overholder simpelthen ikke reglerne.

Det er trætte buschauffører, der kører de danske skiturister på ferie, for de holder ikke de pauser, de ifølge loven skal. Politiet mener, at busselskaberne har svært ved at overholde hviletidsreglerne.

- Jeg tror desværre, at der er enkelte vognmænd, der prioritere profit højere end skituristernes sikkerhed, siger Erik Mather, Vicepolitikommissær Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi.
Brancheforeningen Danske Busvognmænd står uforstående overfor kritikken.

- Der er ikke nogen busselskaber, der overtræder reglerne med vilje. Der er ingen penge i at overtræde reglerne, så der er ikke nogen, der tænker på profit, siger Carsten Rasmussen fra Danske Busvognmænd.

Det er i dag kommet frem, at den danske bus, der i lørdags var ude for en ulykke i Tyskland, hvor tre mennesker blev dræbt og adskillige kvæstet, måtte køre 80 kilometer i timen, men bussen kørte 99. Buschaufføren er nu blevet sigtet for uagtsomt manddrab.
Egons busser har i dag ikke ønsket at komme med en kommentar til TV2 ØST, men i en pressemeddelelse skriver de, at de tager ansvaret for, at bussen kørte for stærkt, fordi de ikke var tilstrækkeligt inde i de tyske regler.

Politiet mener, at 25 - 30 procent af alle busselskaber ikke overholder de danske lovkrav. Brancheforeningen mener dog ikke, at det er så slemt. De mener, at tallet ligger mellem to og fire procent.

- Én bus der ikke overholder reglerne, er én bus for meget, ingen diskussion om det, men det er mennesker, vi har med at gøre, og der kan ske fejl, siger Carsten Rasmussen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App