Brugerbetaling på rasteplads-toiletter måske på vej

De lugter, de er beskidte, og de fleste af os vil helst undgå at bruge toiletterne på de ubemandede rastepladser. Men nu er der måske en løsning på vej

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Fremover skal pungen måske op ad lommen ved besøg på toiletterne på de ubemandede rastepladser. Det er i hvert fald en model, som Vejdirektoratet overvejer. Håbet er, at det kan være med til at holde toiletterne mere rene.

Der er måske god grund til at gøre noget ved standarden på de ubemandede rastepladser. Ifølge en undersøgelse som Vejdirektoratet har lavet er kun 37,9 procent tilfredse med rengøringen på toiletterne.

Et af forslagene til at komme svineriet til livs, er altså, at det fremover skal til at koste penge at bruge toiletterne. Flere af de selskaber, som Vejdirektoratet samarbejder med om at drive rastepladserne, er positive overfor ideen. Det samme er Karsten Nonbo (Venstre) fra Folketingets Trafikudvalg.

- Jeg synes det er fint, for der er noget forbandet svineri på nogle af de offentlige toiletter. Og så kan man få det skilt ad, så det kun er de, der virkelig trænger, der går derind, siger Karsten Nonbo.

Men står det til Karsten Nonbo skal det til at starte med kun være på forsøgsbasis

- Det er jo dumt hvis vi over natten laver det hele om, og så hjælper det ikke en dyt. Så er det jo ikke meget værd, siger Karsten Nonbo.