¨

Brug mobilen som slanke-coach

Foto: TV ØST

Din mobiltelefon kan hjælpe dig med at tabe dig – og tilbyder dig masser af råd, hjælp og dokumentation til projektet.

Er der lidt for mange centimeter om livet – og stønner badevægten kun alt for hørbart, når du står på den?

Så er der hjælp at hente!

Hvis du er en af de mange, som synes, det virker lidt bøvlet at stå med vægten og en lommeregner og udregne kalorier, når du spiser eller for eksempel udregne forbrændingen, når du dyrker motion - så er der hjælp at hente på de moderne smartphones.

Både til Androd-telefonerne og iPhone er der nemlig hundredevis af programmer, der vil hjælpe med projektet. Mange er udmærkede, nogen er ikke hverken penge eller din tid værd – og nogle få er virkelig gode.

Der findes dedikerede sports-apps som Endomondo, der hjælper med f.eks. at komme i gang med at dyrke motion – det kan du læse om her. I denne artikel vil vi imidlertid fortælle om to gratis programmer, der hæver sig over mængden blandt de dedikerede slankeprogrammer.

Har du en Android-telefon, så prøv at tage et kig på appen Noom Weight Loos Coach.

Programmet fungerer som en personlig træner, der løbende hjælper dig med at holde øje med, hvor meget du spiser. Det har samtidig mange af de samme funktioner som Endomondo, når det kommer til motion. Det kan med andre ord via GPS holde øje med din træning, og se, om det gør noget godt for dit vægttabs-projekt.

Hver dag giver Noom Weight Loos Coach dig samtidig nye opgaver, der skal hjælpe dig med dit vægttab. Det kunne for eksempel være, at du en gang i løbet af dagen skal prøve at tage trappen.

Programmets største minus er, at det er på engelsk - men hvis det ikke er noget problem, så er det absolut værd at bruge.

Der findes også en abonnements-betalingsversion  af programmet, hvor der er personlig rådgivning med i pakken. Den løsning er dog temmelig bekostelig sammenlignet med de normale priser på apps.

Til iPhone er det danske program Mobile Fitness et godt alternativ.

Programmet gør det ligesom Noom Weight Loos Coach let at indtaste måltider og holde styr på både indtag og forbrug af kalorier. Og også her kan man få påmindelser og gode råd til vægttabet.

Programmet bruges af en række private og offentlige virksomheder herhjemme, der skal være med til at styrke helbredet og selvværet blandt de ansatte.

Ligesom Noom Weight Loos Coach kan Mobile Fitness tilbyde et abonnement, hvor du får hjælp og rådgivning fra en personlig træner. Men også her skal du være parat til at investere et større, fast beløb hver måned for at få glæde af servicen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App