Brug af donorblod falder markant

Blodbankerne i Region Sjælland har i år trukket langt mindre på donorerne end sædvanligt. Donorer, der normalt er bud efter fire gange om året, har oplevet kun at blive tilkaldt en enkelt gang.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Vi er i den lykkelige situation, at der ikke har været behov for ligeså meget blod som ellers, og derfor har vi kunnet reducere antallet af tapninger. Vi ved ikke, hvorfor behovet har været mindre, men det kan hænge sammen med Sundhedsstyrelsens skærpede bestemmelser om hvor meget blod, der må anvendes i forbindelse med operationer, siger Keld Homburg, ledende overlæge for alle regionens blodbanker, til Dagbladet.

Ifølge Keld Homburg har Danmark verdensrekord i brugen af operationsblod. I Sundhedsstyrelsen modtages budskabet med megen tilfredshed af afdelingslæge Hanne Rasmussen.

- Det er glædeligt, hvis det viser sig, at de skærpede bestemmelser nu er slået igennem, så det kan mærkes i Region Sjælland. For der er jo altid en risiko ved at få blod. Det svækker kroppens immunforsvar og øger derved risikoen for følgesygdomme", siger Hanne Rasmussen til Dagbladet.