Brovejen og fire andre strækninger kan få fastmonterede stærekasser

Fem vejstrækninger i vores område kan få opsat stærekasse, når flere fotovogne i år fjernes fra vejene i år og erstattes af stærekasser.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lige pludselig holder de der.

Politiets fotovogne overrasker ofte bilister, når de pludselig holder rundt i svinget eller bag buskadset på vej til arbejde. Men inden længe kan de mange fotovogne blive skiftet ud med en mere permanent løsning.

Regeringen vil nemlig afskaffe 20 ud af politiets 100 fotovogne på de danske veje. Til gengæld erstattes de af fastmonterede stærekasser, hvor bilisterne på forhånd bliver mødt med advarselsskifte, så de kan nå at lette foden fra speederen. Ændringen kommer til at ske i løbet af det kommende år.

De fem strækninger er

- Vi får mere fokus på trafiksikkerhed og på at rede menneskeliv frem for at skrabe penge i statskassen, siger Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen, til DR Nyheder. 

Det er planen, at de 20 nye stærekasser skal sættes op på nogle af de 44 vejstrækninger forskellige steder i Danmark, hvor der ifølge Vejdirektoratet sker flest uheld.

De pågældende kommuner med farlige veje, kan så søge om at få opsat en stærekasse. I vores område er fem strækninger sat på Vejdirektoratet såkaldte bruttoliste.

Det er planen, at de 20 nye stærekasser skal sættes op på nogle af de 44 vejstrækninger forskellige steder i Danmark, hvor der ifølge Vejdirektoratet sker flest uheld. De pågældende kommuner med farlige veje, kan så søge om at få opsat en stærekasse.
Det er planen, at de 20 nye stærekasser skal sættes op på nogle af de 44 vejstrækninger forskellige steder i Danmark, hvor der ifølge Vejdirektoratet sker flest uheld. De pågældende kommuner med farlige veje, kan så søge om at få opsat en stærekasse. Foto: Transport-, Bygnings- og Boligministeriet