Broen over sukkerkanalen

Trine Balslev Jensen har nomineret broen over Sukkerkanalen ved Bjerge Sydstrand.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Send en øjebæ ind og vind:

Send dine nomineringer inklusiv kontakt telefonnummer - vi vil gerne høre dig motivere øjebæen.
Skriv til: oejebae@tv2east.dk


Blandt alle de indsendte øjebæ-forslag trækker vi den 19. juli lod om tre lækre digitale Canon IXSUS 95 IS kameraer. Kameraerne har 10 mega pixels og 3 X optical zoom.

En rigtig øjebæ:

Bjerge Sydstrand er et dejligt sted. Der ligger en af regionens smukkeste badestrande. Sammen med den omkringliggnde natur udgør stedet et yndet udflugts- og feriemål for mange sommergæster.

En lang vej, Osvejen, løber gennem strandens sommerhusområde og forbinder Bjerge Sydstrand med Ornum Strand. Et vandløb, kaldet Sukkerkanalen, adskiller disse to nabostrande og gemmer på en gammel historie fra dengang, hvor oplandets bønder høstede "det hvide guld" gennem sukkerroerne, som dækkede enhver mark med respekt for sig selv. Sukkerkanalen forbinder Hallebyåen med det store hav og er et yndigt vådområde med et skønt dyre- og planteliv.

Når man således kommer kørende fra vest imod øst....eller omvendt....., må man selvsagt krydse Sukkerkanalen over en lille bro.

MEN... for en rum tid siden skete der et mindre trafikuheld på den lille bro. Det fik fatale følger...især for broen, der fik svære skader og mistede en del af autoværnet. Hurtigt kom der hjælp. Et par flytbare stolper blev sat op og forbundet med en masse plasticstrimler i farverne rød og hvid.De skulle gøre det ud for det delvist manglende autoværn. Ud over, at det så festligt ud, kunne alle landevejens farende svende nu se, at her drejede det sig om et såkaldt trafikfarligt sted.

Tænk engang...! Denne foranstaltning står endnu! Der er åbenbart uenighed om, hvem der skal udbedre skaden, så den står altså stadig til offentlig skue. Den passer på ingen måde ind i den idylliske natur og vidner om bureaukratiets langsommelighed.

Tag selv ud og kig. God tur.

Mange sommerhilsner fra
Trine Balslev Jensen