Brilletyve går efter specialudstyr: Kan havne i udlandet

Ved flere indbrud i brillebutikker er tyvene gået efter udstyret og ikke kun brillerne. Politiets teori er, at udstyret havner i udlandet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tyve minutter i tre natten til onsdag blev optiker Knud Erik Stegmann fra Nakskov vækket af et opkald.

- Der er en rude, der er knaldet, der er glasskår over det hele, og alle brillerne ligger på gulvet, og de har trådt på dem. Samtidig har de stjålet alle vores solbriller, fortæller Knud Erik Stegmann.

Artiklen fortsætter under billedet...

 
 
Foto: Katja Højbjerg - TV ØST

Og han er ikke den eneste optiker i Sydsjællands og Lolland-Falsters politikreds, der har fået sådan et opkald. 

Alene siden 1. juli i år har der været otte indbrud i brillebutikker udelukkende i den sydlige politikreds. Det oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi til TV ØST.

quote Det kommer lidt i bølger. Nu peaker det lidt igen

Lars Feldt Rasmussen, politikommissær

- Der er relativt mange indbrud i optikerforretninger, siger politikommissær Lars Feldt Rasmussen fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Ifølge ham er der en stigning i indbruddene i øjeblikket.

- Det kommer lidt i bølger. Nu peaker det lidt igen, siger han.

Tyvene går efter specialudstyr

Der er dog forskel på, hvad tyvene går efter. For hvor stel og solbriller i årevis har været letomsættelige varer, så er tyvene også begyndt at gå efter udstyret.

Af de otte indbrud siden juli, er halvdelen af dem indbrud, hvor tyvene er gået efter udstyret og ikke kun stel og solbriller.

I november stjal tyve specialmaskiner fra en optiker i Tølløse. I oktober blev en optiker i Haslev ribbet for udstyr.

Det er politiets teori, at udstyret havner i udlandet.

- Det er stadig på hypotese-niveau, men vi har en tese om, at det havner i udlandet. For man vil ikke kunne anvende det i Danmark. Det er sådan en ræsonnering af, hvor det kan bruges uden at kunne spores, og det giver mening, at det vil kunne bruges i udlandet, siger Lars Feldt Rasmussen. 

Stel og solbriller bliver fortsat stjålet fra optikerforretningerne. Politiet har svært ved at spore, hvor de havner henne.

- Det er generelt set letomsættelige varer, så det kan havne alle steder, siger Lars Feldt Rasmussen.

Politiet leder efter vidner til indbruddet i optikerforretningen Stegmann Optik i Nakskov. Har man oplysninger i sagen, kan man kontakte politiet på telefon 1-1-4.