Brændeafgiften bliver ikke til noget

Sidste del af vækstpakke er på plads, og i den forsvinder den ellers varslede brændeafgift.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen og partierne bag energiforliget fra 2012 har lavet en aftale om at rulle den såkaldte forsyningssikkerhedsafgift - også kaldet brændeafgiften - tilbage, samt at lempe den såkaldte PSO-afgift.
 
De Konservative står som eneste forligsparti udenfor.
 
Ingen brændeafgift giver højere bundskat 
Aftalen er sidste del af den store vækstpakke, som regeringen i forvejen har fået på plads med de andre partier for at sætte gang i væksten.
 
Fjernelsen af forsyningssikkerhedsafgiften, populært kaldet brændeafgiften, bliver blandt andet finansieret med en forhøjelse af bundskatten, og det vil De Konservative ikke være med til.
 
Læs også: Det bliver dyrere at fyre med brænde
 
 - Jeg tror ikke, at De Konservative er utilfredse med selve indholdet, men netop med finansieringen. Det er vigtigt, at der er bred politisk opbakning til den grønne omstilling, siger klima- og energiminister, Rasmus Helveg Petersen (R) i en pressemeddelelse.
 
Lavere PSO-afgift
Aftalen indeholder både generelle reduktioner af virksomhedernes omkostninger til PSO og lempelser, der kommer de virksomheder til gode, hvor PSO'en vejer tungest.
 
Samlet set nedsættes PSO-udgifterne med i alt 13,2 milliarder kroner frem mod 2020.
 
En del af finansieringen kommer fra, at færdiggørelsen af havvindmølleparken Kriegers Flak bliver udskudt med to år, men regeringen lover, at målene i energiforliget fortsat kan nås.
 
Alle Folketingets partier med undtagelse af Liberal Alliance er med i energiaftalen fra marts 2012.
 
/ritzau/