Børnereporter gik til folketingspolitikere: - Hvorfor er jeres sommerferie så lang?

TV ØST's 10-årige børnereporter blev sendt til Christiansborg i anledning af Folketingets åbning. Her fik hun sig en snak med flere ministre.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Hvorfor holder politikerne så lang sommerferie?

Det var et af de spørgsmål, som 10-årige Tilde Hededam Ottenheim fra Ringsted søgte svar på ved Folketingets åbning tirsdag. Og svar, det fik hun.

I anledning af åbningen var hun TV ØST’s børnereporter, og fra Christiansborg var hun med til at dække dagen i børnehøjde på Snapchat.

quote Det er faktisk lidt en snydesommerferie, vi har

Jacob Mark (SF)

Dagen bød på en rundtur på Christiansborg, et glimt af dronningen og et møde med flere folketingspolitikere.

Se TV ØST's børnereporter dække Folketingets åbning på Snapchat her.

- Min dag har været spændende. Jeg har mødt nogle politikere, og så har jeg stillet nogle spørgsmål, som jeg har fået gode svar på, sagde Tilde Hededam Ottenheim, da hun gjorde status på dagen.

143 cm høj, men ikke til at overse

Traditionen tro går politikerne på sommerferie på Grundlovsdag, og fire måneder senere åbner Folketinget igen den første tirsdag i oktober.

10-årige Tilde Hededam Ottenheim fra Ringsted var børnereporter for en dag på TV ØST's Snapchat.
10-årige Tilde Hededam Ottenheim fra Ringsted var børnereporter for en dag på TV ØST's Snapchat. Foto: Katja Gasiorowski - TV ØST

Det lød som meget lang tid, syntes Tilde Hededam Ottenheim, der selv har sommerferie i seks uger. Derfor satte hun sig for at finde ud af, hvordan det hang sammen.

Selvom Tilde Hededam Ottenheim ikke var højtragende med sine 143 centimeter blandt fuldvoksne politikere, journalister og kamerafolk, så nåede hun frem til flere folketingspolitikere, heriblandt ministre, med den røde TV ØST-mikrofon til en snak om de spørgsmål, hun havde til dem.

Både Jacob Mark (SF), der blandt andet er ordfører for børn unge og undervisning, udlændinge- og integrationsministeren Inger Støjberg (V) og udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) stillede op til interview.

Og den lille journalistspire gjorde sig bemærket. Senere delte Anders Samuelsen et tweet med interviewet med Tilde Hededam Ottenheim.

Artiklen fortsætter under tweetet.

Læs i det nedenstående, hvad Tilde Hededam Ottenheim spurgte om, og hvad politikerne svarede - eller se med på Snapchat.

Jacob Mark (SF):

Hvorfor er jeres sommerferie så lang?

- Det er faktisk lidt en snydesommerferie, vi har. Vi holder ikke bare ferie til oktober, men vi møder faktisk nogenlunde samtidigt med skoleeleverne. I stedet for at være i Folketingssalen meget af tiden, holder vi møder og diskuterer politik, så vi har i virkeligheden ikke så lang sommerferie, desværre.

Hvad lavede du så i din rigtige sommerferie?

quote Man skal interessere sig, og man skal lytte til sine naboer

Anders Samuelsen (LA), udenrigsminister

- I min rigtige sommerferie var jeg i Rusland og se fodbold, så rejste jeg rundt i Balkanlandene, og så var jeg på festival og se Rasmus Seebach.

Mange elever synes, at skoledagene er for lange. Hvad er din holdning til det?

- Jeg synes, at alle skoler skal have mere frihed til at bestemme, hvor lang skoledagen skal være, så de kan skabe en skoledag, som de synes, fungerer for børnene og som lever op til folkeskolens formål.

Artiklen fortsætter under billedet.

Inger Støjberg (V)

Hvordan kan man som barn få politisk indflydelse?

- Nogle gange har jeg skoleklasser, hvor man kan komme med forslag. Ellers er der mange politikere som mig på Facebook, som man kan skrive til, og så synes jeg helt generelt, at man skulle melde sig ind i elevrådet. Selvom det ikke lige er Folketinget, man bestemmer over, så kan man være med til at bestemme, hvordan skoledagen skal se ud.

Anders Samuelsen (LA)

Hvilken vej skal man gå, hvis man vil være politiker?

- Man skal i hvert fald ikke gå den lige vej. Der er altid noget med omveje. Men man skal interessere sig, og man skal lytte til sine naboer, sine venner og så videre, og så skal man bringe de idéer, som de har, med ind på Christiansborg.

Anders Samuelsen var begejstret for ​​​​​​Tilde Hededam Ottenheims gåpåmod. - Vi ses på Borgen om 10 år, sagde han til hende efter interviewet.
Anders Samuelsen var begejstret for ​​​​​​Tilde Hededam Ottenheims gåpåmod. - Vi ses på Borgen om 10 år, sagde han til hende efter interviewet. Foto: Katja Gasiorowski - TV ØST