¨

Børnehavebørn skal have tjekket synet

Foto: TV ØST

1.000 børn skal før de starter i skole have kontrolleret deres syn. Håbet er, at man kan forebygge problemer i skolen ved at fange synsforstyrrelser tidligt.

En ny screening i Region Sjælland skal som et forsøg forsøge at finde og hjælpe førskolebørn, der har problemer med synet.

Målet er, at styrke børnenes indlæring allerede før de starter i skole.

Det oplyser Region Sjælland i en pressemeddelelse.

Det er øjenafdelingen på Roskilde Sygehus, der står for forsøget, der i første omgang omfatter synsundersøgelse af 1.000 børn – især fra Roskilde kommune.

Ifølge forskerne bag undersøgelsen, så giver dårligt syn koncentrationsbesvær og problemer med indlæring. Derfor er det vigtigt, at børn med synsproblemer opdages allerede inden skolestart.

Den landsdækkende Skolebørnsundersøgelse fra 2014, som omfatter 4.500 elever i femte, syvende og niende klasse, viste, at omkring seks procent af alle 11-15-årige børn selv mener, at de har synsproblemer. For eksempel at de ser tåget, sløret eller utydeligt. Hvis man antager, at der på landsplan er seks procent af ungdomsårgangen 11-15 år med synsproblemer, svarer det til 17.000 børn i Danmark.

Projektet støttes af Synoptik-Fonden og er en del af "Projekt Børn og Unges Syn". Projektet undersøger, hvordan vi kan sikre, at børn ikke sendes i skole med uopdagede synsproblemer.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App