Børn ekspresfjernet fra plejefamilie

Kommunen fjernede tirsdag fire af børnene i den såkaldte "Brønderslevsag" fra midlertidig aflastningsfamilie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Brønderslev Kommune fjernede tirsdag i al hast fire børn fra en midlertidig aflastningsfamilie i en anden nordjysk kommune.
Børnene kommer fra den familie med i alt ni børn i Brønderslev, hvis forældre politiet anholdt i slutningen af
februar. 
 De fire børn skulle den 1. juni have være flyttet til de institutioner og plejefamilie, hvor de fremover skal opholde
sig.
 Børne- og kulturdirektør Henning Risager, Brønderslev Kommune, forklarer, at kommunen besluttede at fremrykke flytningen, fordi den fik kendskab til, at Politiken havde haft lejlighed til at interviewe to af børnene.
  - Det ene er 18 år og dermed myndigt, det andet 15 år. Her er der tale om et barn i en meget skrøbelig situation, hvor det er vigtigt at skærme det mest muligt, tilføjer Henning Risager.
 Han siger til Ritzau, at kommunen ikke havde indgået nogen speciel aftale med den midlertidige aflastningsfamilie, som eksempelvis indeholdt et forbud mod interview til medierne.
  - Det har vi ikke fundet nogen anledning til. Reglerne for denne type familier er nemlig meget detaljerede og efterlader efter vores opfattelse ikke nogen tvivl om det uholdbare i at lade barnet medvirke i en avisartikel, tilføjer Henning Risager. Han siger, at forløbet giver "stof til eftertanke", når det drejer sig om at benytte den pågældende familie som aflastningsfamilie.
  - Det skal vi nu i gang med at vurdere, ligesom den kommune, der har godkendt dem som aflastningsfamilie, formentlig vil gøre sine overvejelser.
  Henning Risager konstaterer, at familien ikke er enig med kommunen om, hvad der er bedst for børnene.
  - Men der har aldrig været nogen tvivl om, at børnene kun skulle være her, indtil de permanente løsninger var på plads, siger børne- og kulturdirektøren.

Den omtalte familie boede tidligere på Lolland