Børn bruger farlig hårfarve

En ny undersøgelse viser, at piger gennemsnitligt er 13 år, når de første gang farver deres hår. Og det vækker bekymring. For hårfarven kan give eksem og alvorlige allergiske reaktioner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

 

Unge begynder tidligere og tidligere at farve hår. En ny undersøgelse viser, at piger gennemsnitligt kun er 13 år, når de første gang får farvet hår.

Brugen af hårfarve kan give allergi, som de unge aldrig kommer af med, når de først har fået den. Men der er også risiko for mere voldsomme allergiske reaktioner. Og derfor vækker undersøgelsens resultater bekymring.
- Nogle får meget svære hævelser på ansigtet og på halsen, som gør, at de bliver indlagt på intensivafdelinger. Det er jo en meget voldsom oplevelse for børn og unge mennesker, som har gjort noget, som de opfatter som uskyldigt og for sjov, siger Jeanne Duus Johansen, der er Centerleder i Videnscentret for Allergi

Miljøministeriet fraråder brug af hårfarve til unge mennesker. Til foråret vil de ifølge BT lave en oplysningskampagne rettet mod de helt unge for at vende udviklingen.