¨

Borgmestre vil kæmpe for Lindholm

Foto: TV ØST

Fem borgmestre i regionen vil nu forsøge at rede det lukningstruede Lindholm. Det vil nemlig koste hele regionen millioner, hvis forskningscenteret bliver flyttet.

Det vil få store konsekvenser, hvis det veterinære forskningscenter på øen Lindholm i Stege Bugt bliver flyttet til DTU i Lyngby. Det skriver Sjællandske i dag.

To rapporter, der bliver offentliggjort i nærmeste fremtid, viser nemlig at Faxe, Næstved, Vordingborg, Guldborgsund og Lolland Kommune risikerer at miste cirka 35 millioner kroner i tabt erhvervsindkomst.

Vordingborg Kommunes borgmester Henrik Holmer er bekymret for udviklingen og mener, at den samfundsmæssige pris er for høj.

De fem kommuner har siden 1997 mistet over 200 statslige arbejdspladser, og det svarer til et fald på tre procent i en periode, hvor de statslige arbejdspladser på landsplan er steget med ti procent.

Ifølge Sjællandske bakkes de fem borgmestre op af formanden for Region Sjælland, Steen Bach Nielsen, der ikke mener, at en flytning af Lindholm er i overensstemmelse med regeringens ønske om et Danmark i balance.

Steen Bach Nielsen og borgmestrene vil nu mødes med folketingsmedlemmer fra Sjælland Storkreds og diskutere udviklingen.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App