Borgmestre vejrer motorvej

Fire socialdemokratiske borgmestre står sammen om at udbygge Køge Bugt motorvejen. Og med nattens finanslovsforlig er der opstået nye muligheder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Rigtig mange pendlere spilder hver morgen og eftermiddag mange timer på at sidde i kø når de bliver fanget i myldretidskøerne på vej ind eller ud af København.

Derfor lavede fire socialdemokratiske borgmestre torsdag morgen en lille borgmester-happening

- Det er nu der skal gøres noget, for alle de pendlere vi har i Slagelse Kommune der hver dag pendler til København, siger borgmester i Slagelse Lis Tribler i den socialdemokratiske promotion video.

Med den nye finanslov er der er cirka 5,3 milliarder kroner til rådighed at bygge motorveje for. Det er cirka halvdelen af det beløb som alle motorvejs ønskerne koster.

- For os er der én vej der er helt afgørende, og det er Køge Bugt motorvejen. Der skal gøres noget dér og det koster bare 2 1/2 milliarder kroner, siger Magnus Heunicke (Soc. Dem.) der er medlem af trafikudvalget.

Politikkerne skal nu til december vælge om de godt 5 milliarder kroner skal bruges på motorvejen på Vestfyn, Vejlefjord-motorvejen, Helsingør-motorvejen, Motorring 4 eller Køge Bugt motorvejen.

- Jeg mener at trafikforligspartierne får meget svært ved at forlade forhandlingerne, og lave en aftale, hvor vi ikke har Køge Bugt motorvejen med, det er Danmarks mest trafikerede vej, hvor der er kø hver eneste dag, siger Magnus Heunicke (Soc. Dem.) der er medlem af trafikudvalget.

Borgmester Henrik Holmer  (Soc. Dem.)  i  Vordingborg og hans andre sjællandske borgmester-kolleger vejrer nu for alvor morgenluft.

- Hvis ikke man indser, at Danmarks mest trafikerede motorvej skal udvides, og vi har så mange borgere der holder i kø derinde, så hører tingene op, den skal udvides, siger borgmester  i Vordingborg Henrik Holmer  (Soc. Dem.)

 

Du kan se borgmestrenes video her