¨

Borgmestre uenige om SF-forslag

Foto: TV ØST

4.000 højtuddannede står til at miste deres job i kommunerne, hvis Socialdemokraterne og SF kommer til magten. Det er et forslag, der deler vandene mellem regionens borgmestre.

Villy Søvndals foreslår, at kommunerne i stedet ansætter 7.000 mennesker til jobs i ældreplejen og daginstitutionerne for det samme beløb. Og det forslag får en blandet modtagelse hos regionens borgmestre.

- Det vil være en ganske udemærket idé, det kan jeg sagtens følge dem i. Vi har også mange ansatte, men det er på grund af den lovgivning, der kommer fra Christiansborg, hvor vi skal undersøge, udbyde og indberette. Det vil sige, at vi har mange ansatte på Rådhuset, som laver papirarbejde, som sådan set bare ender i ringbind på Christiansborg, siger borgmester i Næstved Carsten Rasmussen (S).

Den opbakning får forslaget dog ikke fra venstre-borgmesteren i Holbæk.

- Jeg synes da, at det er spændende, at de vil være med til at afskaffe kommunalt bureaukrati. Jeg er bare lidt ked af, at de vil starte med at afskaffe 4000 medarbejdere. Jeg synes, at de skulle afskaffe noget af det bureaukrati, som medarbejderne arbejder med først, og så er vi selvfølgelig også indstillet på at reducere vores medarbejderstab, siger Søren Kjærsgaard (V), der er borgmester i Holbæk.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App