Borgmestre tror ikke på udlicitering

Størstedelen af Danmarks borgmestre mener ikke, at kommunerne kan spare penge og samtidig holde nuværende serviceniveau ved at udlicitere mere. Det viser en rundspørge blandt landets borgmestre, som FOA har lavet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Regeringen vil have kommunerne til at udlicitere endnu mere, end de gør i dag. Det kan spare penge på de kommunale budgetter, hvis kommunerne øger udliciteringsgraden fra det nuværende ca. 25 procent til 31,5 procent. Det mener regeringen i hvert fald.

Men landets borgmestre er ikke enige. Hele 62 procent af borgmestrene siger nemlig, at de ikke kan spare flere penge ved at udlicitere mere uden at de slækker på serviceniveauet til borgerne.
Det er resultatet af en ny rundspørge, som FOA står bag. FOAs formand, Dennis Kristensen, forstår godt borgmestrene.

-Borgmestrene har allerede effektiviseret så meget i deres kommuner, at de ikke kan se, at der er mere at hente. De tror ikke på, at alt det arbejde, der ligger i at lave udbudsrunder, betaler sig, siger han til foa.dk og uddyber.

- Der er en voksende afstand mellem politikerne på Christiansborg, som tænker i ideologi, og så borgmestrene i den virkelige verden, som er ansigt til ansigt med borgerne og deres behov.