Borgmestre føler sig magtesløse over for rockere

Borgmestrene i Holbæk og Vordingborg ved ikke, hvordan de skal bekæmpe rockerkriminaliteten. Derfor prøver de nu at råbe regeringen op.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I hver femte af landets 98 kommuner holder rockergrupper til i boligområder. Det skriver DR.

Og for mange af kommunerne er problemet stort. Mindst halvdelen af de kommuner, hvor bander og rockere holder til i boligområder, mener ikke at lovgivningen indeholder tilstrækkelige muligheder for at smide banderne ud, hvis de skaber problemer.

Det viser en rundspørge, DR Nyheder har lavet.

Et af stederne er Vordingborg Kommune, hvor borgmester Henrik Holmer (S) oplever, at det er svært at komme rockerproblemerne til livs. Han håber derfor, at regeringen vil give kommunerne nogle værktøjer til at løse problemet.

Tidligere har Vordingborg Kommune i avisannoncer advaret udlejere mod at leje ejendom til rockerne. Henrik Holmer håber også på borgernes hjælp.

- Hvis borgerne er ligeglade, har vi ikke nogen chance for at løse opgaverne, for det er øjnene på gaden, der er de bedste observatører. Så uden dem kan vi ikke gøre det, siger Henrik Holmer til DR.

Vil have reglerne lavet om
Som reglerne er lige nu, er det svært for kommunerne at forbyde rockergrupperne i byerne, fordi der er foreningfrihed i Danmark. Det har Vordingborg Kommune indtil nu forsøgt at løse ved at forbyde alle foreninger i bymidten. Men det har endnu ikke løst problemet.

Derfor har Vordingborg, Holbæk og Kolding Kommuner nu rettet en appel mod Christiansborg, for at få politikerne til at gøre det lettere at smide banderne ud af byerne.


Nyhedsoverblik