¨

Borgmestre: Flere penge til nedrivning

Foto: TV ØST

Staten skal give kommunerne flere penge til nedrivninger. Det mener en række af landets borgmestre.

Udkantskommunerne ender som det rene slum, hvis der ikke bliver sendt flere penge fra staten til nedrivning af nedslidte bygninger. Det siger en lang række borgmestre søndag i Jyllands-Posten.

Fra 1980'erne og frem er der brugt mere end 80 milliarder på byfornyelsesprojekter i hovedstaden. Til sammenligning er der fra 2010 til 2015 afsat 900 millioner for at tilpasse udkantsområderne til det faldende indbyggertal.

- Der er foretaget store investeringer for at renovere boligerne i København, og det har været fair. Men nu er det nødvendigt at kigge mod yderområderne, siger borgmester Thomas Adelskov (Soc. Dem.) i Odsherred Kommune til avisen.

60.000 bygninger er nedrivningsegnede

Minister for By-, Bolig-, og Landdistrikter Carsten Hansen (soc. Dem.) siger, at han er enig i, at der skal bruges penge til nedrivning. Han understreger, at der afsat 400 millioner kroner til landsbyfornyelse i 2014 og 2015 og 55 millioner kroner derefter.

Statens Forskningsinstitut har opgjort antallet af nedrivningsegnede bygninger i landet til mindst 60.000. Det ville koste omkring seks milliarder, hvis de alle skulle rives ned. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App