¨

Borgmestre bekymrede for ambulancer

Foto: TV ØST

Bekymringen over Samariten breder sig, når firmaet fra næste år skal køre ambulancer i Danmark. Flere sjællandske borgmestre er skeptiske over firmaets økonomi og formåen.

Den fremtidige ambulancekørsel skaber utryghed blandt flere borgmestre på Sjælland.

Det svenske firma Samariten overtager alt ambulancekørsel i Region Sjælland og dele af opgaven i Hovedstaden og i Midtjylland fra 1. september 2009. Efterfølgende har firmaet indrømmet, at finansieringen af den 2,4 milliarder dyre opgave ikke er på plads. At Samariten har gabt over en større opgave end ventet og at firmaet måske gerne vil have udskudt startdatoen. Det får flere af de borgmestre, Ritzau har talt med, til at være meget skeptiske over for Samariten.

- Jeg er selvfølgelig bekymret på mine borgeres vegne over at høre den udmelding, og om det så i det hele taget kan lykkes for dem. Men jeg er nødt til at tro på, at regionen ved, hvad de gør, siger Henrik Holmer (S), borgmester i Vordingborg. Han bakkes op af Stig Vestergaard (S), der er borgmester på Lolland.

- Man bliver lidt utryg ved, at de ikke har styr på økonomien. Jeg synes ikke, de har vist tilstrækkelig med omhu, og jeg frygter for følgerne, hvis det er den professionalisme, de lægger for dagen, siger han.

Begge borgmestre håber sammen med borgmester Jørn Sørensen (RV) fra Holbæk, at Region Sjælland står klar med en plan B.

- Regionspolitikerne skulle have stillet garantier for økonomien. De vidste, hvilket selskab Samariten var. Jeg håber, at politikerne kan overtale Falck til at køre, hvis Samariten ikke er klar 1. september, siger han.

Også borgmester Poul Arne Nielsen (V) fra Stevns er bekymret over Samaritens udmeldinger, men mener samtidig, at 3Fs beslutning er forkert.

- Det hører ikke nogen steder hjemme. Det kan ikke nytte noget, at 3F som tredjepart går ind og aktionerer, fordi man er sur over, at Samariten har vundet udbuddet, siger han.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App