¨

Borgmestre beder om hjælp

Foto: TV ØST

Tre bekymrede borgmestre beder nu ministeren for landdistrikterne om hjælp til, at yderområderne får lige adgang til at låne penge til at købe bolig.

- Vi er dybt bekymrede over udviklingen inden for realkreditområdet. Vores borgere oplever i stigende grad, at de ikke kan få finansieret deres huskøb på normale vilkår, og det rammer også ganske almindelige familier med en fornuftig økonomi, skriver borgmestrene for Lolland, Vordingborg og Guldborgsund kommuner i et åbent brev til Carsten Hansen, minister for By, Bolig og Landdistrikter.

Reaktionen kommer efter at realkreditbranchen har meldt ud, at de arbejder med retningslinjer om, at de ikke skal låne penge ud til køb af ejendomme under 500.000 kroner. Borgemestrene mener, at det vil skade både sælgere og købere.

Borgmestrene er enige i, at realkreditinstitutterne selvfølgelig skal foretage en seriøs risikovurdering, inden pengene bliver lånt ud. De opfordrer dog til at man foretager en individuel sagsbehandling, hvor man vurderer muligheden for at betale lånet tilbage.

- Lige nu er vi i den groteske situation, at købere, der forhandler sig frem til en god pris, bliver straffet for det. Og det på et tidspunkt, hvor samfundet i forvejen er tynget af alt for stor gæld, skriver borgmestrene.

Beder om lige vilkår for yderområderne

Brevet er sendt til realkreditforeningen og Ministeren for By, Bolig og Landdistrikter Carsten Hansen. Her beder de tre borgmestre, Stig Vestergaard, Henrik Holmer og John Brædder, om at borgerne i yderområderne får en lige behandling i forhold til alle andre.

- Vi håber meget, at realkreditinstitutterne fortsat vil være en aktiv del af vores lokalsamfund, og at ministeren for By, Bolig og Landdistrikter sørger for, at der i yderområderne er adgang til kapital på lige vilkår, når borgere eller virksomheder ønsker at købe bolig eller sætte andre aktiviteter i værk, skriver borgmestrene.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App