¨

Borgertopmøde om sundhed

Politikerne i Region Sjælland inviterede i dag borgerne til topmøde om fremtidens sundhedsvæsen.

Region Sjælland samlede i dag over to hundrede borgere i Storebæltshallen for at få borgernes bud på prioriteringer og løsninger til udfordringer omkring fremtidens Sundhedsvæsen.

Også i København, Silkeborg og Aalborg var der store borgermøder samtidig. Resultatet fra borgermøderne kan findes på hjemmesiden  www.borgertopmoede.dk

Det er første gang i Danmark at 800 borgere samles på samme tid for at diskutere sundhed. Borgerne tog stilling til spørgsmål som "Hvad er dit bud på sundhedsvæsenets udfordringer? - Hvilke løsninger ser du? - Hvilke sygdomme skal behandles først? - Er der råd til at behandle alle sygdomme? - og mange andre emner.

Der bruges milliarder af kroner på det offentlige sundhedsvæsen i Danmark - alene i Region Sjælland lyder sundhedsbudgettet på over 14 milliarder kroner om året.

-Derfor er det for os politikere i Regionsrådet utroligt vigtigt at høre, hvordan borgere i regionen vil prioritere og løse de mange udfordringer, siger Kristian Ebbensgaard, der som formand for Regionsrådet i Region Sjælland.

De fremmødte tog opgaven alvorligt - og fandt ud af at prioritering faktisk ikke er så nemt.

- Det er svært. Man kan bedre forstå regionspolitikernes problemer med at prioritere. Men jeg håber da på, at de lytter til, hvad vi siger, siger Karsten Rabøl, der var en af de tilfældigt udvalgte topmødedeltagere.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App