Borgermøde i Ruds Vedby

Folk fra Ruds Vedby går begejstrede ind i kampagnen 'Kom ind i kampen'. De mødte talrigt op til borgermøde i klubhuset d. 3. november

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Formand tror på klubhus

Af Nanna Frederiksen, Vallekilde Højskole

niels_andersen.jpg
Foto: TV ØST

Den gode stemning ved borgermødet i Ruds Vedby smitter af på formanden for Ruds Vedby Idrætsforening, Niels Andersen.

Han fortæller begejstret om de nye tiltag, som skal give liv i klubhuset, styrke fælleskabet og forbedre medlemmernes mulighed for at dyrke forskellige sportsaktiviteter.

Han fortæller også, at det faktisk var lidt af en tilfældighed, at han blev formand for klubben.

-    Der kommer et tidspunkt, hvor alle klubber mangler en ny formand, ellers lukker man simpelthen. Det syntes jeg var synd, så jeg meldte mig. Jeg har to børn, der selv har været medlemmer, og nu var det min tur til at "afsone min værnepligt" og gøre noget godt for andres børn, fortæller Niels Andersen.

-    Jeg dyrker ikke selv den helt store motion, jeg nøjes med at løbe lidt en gang i mellem, indrømmer Niels Andersen.

Ruds Vedby havde et fitness center for et par år siden, men det lukkede.  idrætsforeningen overvejer nu, om vægt-træningsmaskiner skal være en mulighed i klubhuset.

-    Nu må vi se, om maskinerne fanger folks interesse, og dermed er værd at investere i, siger Niels Andersen.

Han vil ikke udelukke, at aktiviteter som Wii og Zumba kan komme på klubhusets program, hvis det kan være med til at skaffe nye medlemmer.

 

 

Veteran tror på klubben

Af Barbara Myhre Isaksen, Vallekilde Højskole

44 år. Så længe har Ulla Hansen været medlem af Ruds Vedby Idrætsforening. Og håndbold-veteranen er stadig aktiv i klubben som træner for micro-holdet. Hun ser positivt på forsøget på at få klubhuset i form igen.

Hun mener, at det kan samle idrætsklubben og måske endda byen.

-    Det har været svært at motivere badminton-, gymnastik- og håndboldholdene, for at gøre noget ved klubhuset. Det er stort set kun fodboldspillerne, der har benyttet klubhuset. Vi andre holder os oppe i hallen, fortæller Ulla Hansen.

Hun fortæller, at de fire afdelinger i foreningen har været meget splittede. Ulla Hansen håber derfor, at projektet vil styrke sammenholdet i klubben. Den udvikling mærker Ulla Hansen heldigvis allerede.

-    De to uger projektet har været i gang, har allerede været med til at skabe bedre kommunikation mellem de fire sportsgrene. Og der er blevet bygget bro mellem medlemmerne af bestyrelsen, siger Ulla Hansen.

Hun håber, at de mange aktive borgere, der nu bakker om klubben også får betydning for sammenholdet i byen.

Ulla Hansen fortæller, at klubhuset gennem de sidste mange år har haft tre til fire indbrud om året. Det har resulteret i en dyr forsikring, og det er ærgerlige penge at bruge.

-    Hvis de unge, der ikke dyrker motion, også får et tilhørsforhold til stedet, tror jeg indbruddene vil høre op, siger Ulla Hansen.

 

 

Unge spillere kæmper for klubhus

Af Barbara Myhre Isaksen, Vallekilde Højskole

kristian_og_josh_sheridan.jpg
Foto: TV ØST

Medlemmerne siver væk fra Ruds Vedby IF, og det fik tvillingerne Kristian (th.) og Josh Sheridan at mærke: Deres fodboldhold blev nedlagt. Men de kæmper stadig for deres gamle klub.

-    Vi håber, at vi kan være med til at ændre klubhuset, så det er et sted, hvor vi har lyst til at  hænge ud, siger de to

De to drenge spiller nu fodbold i Slagelse, men de vil stadig gerne komme i klubhuset i Ruds Vedby.

-    Det kunne være fedt, hvis der kom en kiosk igen, hvor man kunne købe mad, slik og sådan noget. Der var engang en, men den blev nedlagt for to år siden fordi der var for få medlemmer, fortæller Josh Sheridan.

-    Ligesom flere af de andre unge, der benytter sig af klubhuset, synes tvillingerne, det er en god idé med motionsmaskinerne.

-    Motionsmaskiner er en rigtig god ide, og også bordtennis. Omklædningsrummene kunne nu også godt trænge til at blive bedre, siger Kristian Sheridan.

 

Pigerne vil have plads til at klæde om

Af Barbara Myhre Isaksen, Vallekilde Højskole

Omklædningsrummene er så små, at der slet ikke er plads til hele holdet, når pigerne på U18-holdet  trækker i fodboldtøjet. Derfor står større omklædningsrum højt på ønskesedlen

Ruds Vedbys U18 pigefodboldhold var mødt talstærkt op til det store arrangement i klubhuset. Pigerne er nemlig nogle af dem, der bruger klubhuset mest.  Miguelina Lestern, Kathrine Lund, Louise Junggren og Sabrina Røjkjær slog fast, at de håber, at nogle af sponsorpengene bliver brugt på at forbedre omklædningsrummene.

-  De er meget små. Det er ofte, at vi ikke kan være hele holdet i det, fortæller Louise Junggren.

De fire piger er glade for, at der bliver taget fat på at gøre klubhuset mere anvendeligt. De peger på, at indkøb af forskellige træningsmaskiner, som kan stå i klublokalerne, også er en god ide.

-    Jeg tror, at fodbold og også de tre andre afdelinger vil bruge lokalerne rigtig meget, hvis der kom træningsmaskiner. Det vil også hjælpe på holdenes kondition, siger Sabrina Røjkjær.

Pigerne synes også, det er en god ide, hvis der bliver plads til f.eks. Zumba-undervisning i lokalerne.

Fodboldpigerne oplyser, at det er et problem for folk i byen at komme til at dyrke motion, hvis de ikke lige er til fodbold, håndbold, gymnastik eller badminton.  Kathrine Lund fortæller, at det lokale træningscenter er lukket - på grund af for få medlemmer.

-    Hvis der var nogle motions-aktiviteter her i lokalerne,  får vi både udnyttet klubhuset bedre, og samtidig kan vi tiltrække nye medlemmer, vurderer de fire piger.

 

 

Bordtennis et smash-hit i Ruds Vedby

Af Nikolaj Læsøe, Vallekilde Højskole

robert_bech_og_kim_hansen.jpg
Foto: TV ØST

Ruds Vedby IF forsøger at få de unge til at blive medlemmer i klubben. Et af de nye tilbud er bordtennis. Og det er blevet en uventet stor succes. Det har faktisk skabt trængsel i klubhuset.

Det fortæller Robert Bech og Kim Hansen, der sammen står for etableringen og styringen af afdelingen og holdet.

-    Første dag var i torsdags. Vores mest optimistiske håb var, at cirka 10-15 unge ville møde frem. Men vi stod pludselig med 45 børn og unge, siger en glad Kim Hansen.

Idéen til en afdeling for verdens hurtigste boldspil i Ruds Vedby udspringer af et tilfældigt møde i den lokale brugs.

-    Jeg mødte Robert nede i supermarkedet. Vi snakkede om vores drenge, der er jævnaldrende i 10-12-års alderen, og som begge har luftet lyst til bordtennis. Over køledisken stod vi og snakkede om mulighederne for en bordtennisklub i Ruds Vedby IF, og så var det jo bare at komme i gang,  fortæller Kim Hansen.

Den store interesse har resulteret i, at de to initiativtagere selv har punget ud til ekstra bat, net og bolde.

-    Vi havde to borde til rådighed og lidt bat og bolde. Men det store fremmøde fortalte os jo hurtigt, at vi skulle købe ekstra udstyr. Og vi skal nu også ud og skaffe flere borde, siger Robert.

 

Hygge er en sikker vinder

Af Nikolaj Læsøe, Vallekilde Højskole

Holdboldafdelingen kæmper for at holde på medlemmerne. Et bedre klubhus kan være med til at vende udviklingen. Det håber i hvert fald Annemari Nørr fra Håndboldudvalget.

-    Vi forsøger at skabe hygge i klubhuset, så folk får lyst til at være her, siger Annemarie Nørr.

Hvis det lykkedes at gøre klubhuset mere attraktivt, så opstår der helt nye muligheder, vurderer Annemarie Nørr.

-    Vi skal få det brugt noget mere, og måske kan vi på den måde skabe mulighed for at tjene penge på nogle af de ting, man kan benytte herinde.

Men der også behov for at vende udviklingen. Antallet af håndspillere i klubben har været dalende de seneste år. Ruds Vedbys håndboldafdeling består af fire hold. To børnehold og et kvindehold og så et herrehold, der dog ikke træner, oplyser Annemarie Nørr.

I Ruds Vedby IF snakker lederne meget om, at det er svært at skaffe frivillige.

-    Ligesom i alle andre klubber er de frivillige helt uundværlige. Lige nu er vi fem personer i håndboldudvalget, og alle er enige om at vi ville være lykkelige for flere frivillige, fastslår hun.

Annemarie Nørr håber at omtalen i TV2 Øst er med til at skubbe i gang i en ny udvikling.

-    Vi håber at kunne få en masse nye medlemmer ved hjælp af det fokus, der på på vores klubhus. Vi håber, at det kan skabe opmærksomhed om klubben, især når TV2 Øst er herude og filme", siger Annemarie Nørr.

 

DGI er klar med hjælp

Af Nicklas Heine, Vallekilde Højskole

steen_ulrik_hansen.jpg
Foto: TV ØST

DGI Vestsjælland satser stort på projektet i Ruds Vedby. Forsøget på at puste nyt liv i både klub og klubhus i den lille vestsjællandske by kan nemlig bruges som eksempel overfor andre foreninger, vurderer DGI Vestsjælland.

Foreningskonsulent Steen Ulrik Hansen fra DGI Vestsjælland forklarer, at det er DGI's fornemmeste opgave at hjælpe, styrke og udvikle de frivillige foreninger.

-    Der kan være behov for, at foreningerne revurderer sine aktiviteter. Har vi det, som medlemmerne efterspørger? Eller skal vi justere på vores program, for også at kunne tiltrække nye medlemmer?  Samtidig kan der også være grund til at se på hele måden, som vi organiserer vores foreninger på.

Og det kan vi hjælpe dem med, fortæller Steen Ulrik Hansen. Han var med ved det store arrangement i Ruds Vedby Idrætsforenings klubhus, hvor lokale borgere kunne komme forbi og få en smagsprøve på, hvordan deres klubhus og forening kunne udvikles.

DGIs mål i Ruds Vedby er at gøre idrætsforeningen til hele byens forening og samlingspunkt, samt gøre klubhuset mere attraktivt. Alt sammen med hjælp fra borgerne.

Derfor har DGI gennemført en større spørgeundersøgelse i Ruds Vedby om borgernes motionsvaner. Steen Ulrik Hansen slår nemlig fast, at det er vigtigt, man ikke bare sidder i et lokale i idrætsforeningen og har sine egne idéer, hvad det er folk vil have

-    Vi har altid været vant til at træne med bestemte aldersgrupper, køn, styrker og på bestemte tidspunkter, men det er ikke det folk efterspørger i dag. De efterspørger fleksibilitet og individuelle tilbud, så de kan tilpasse deres eget liv, og få det til at passe sammen, forklarer Steen Ulrik Hansen.

Du kan hente resultaterne fra DGIs undersøgelse i Ruds Vedby her