¨

Borgere vil have vejchikaner

Foto: TV ØST

Borgere i Sæby ved Høng er ved at være trætte af bilister, der kører hasarderet gennem byen. Nu forsøger de at råbe politikerne op.

Martin Vestergaard var i går vidne til, at en firhjulstrækker kørte op på fortovet og fortsatte ind på hans grund for at overhale en anden bil indenom.

Føreren af firhjulstrækkeren stoppede kvinden i bilen og begyndte at råbe af hende. Det hele overværede Martin Vestergaard fra sin have.

- De var ret højtråbende, og jeg var ret bekymret for den dame, der sad i den anden bil. Jeg er chokeret over den hasarderede kørsel de udførte gennem byen, siger Martin Vestergaard.

Det er bare det seneste eksempel på hasarderet kørsel i byen. I 2012 kørte en bilist med mere end 100 km/t ind i byens gamle bageri på hovedgaden. I 2014 gik det igen galt, da 2 biler kørte frontalt sammen længere nede af hovedgaden.

Derfor har borgerne længe kæmpet for at få chikaner på vejene i Sæby. Efter episoden i går skrev Martin Vestergaard, som han har gjort tidligere, en mail til borgmesteren.

- Vi vil gerne have, at bilisterne overholder fartgrænserne i byen. Jeg tror, at den eneste måde at nå dertil er ved at få nogle chikaner i byen, siger Martin Vestergaard.

Måske chikaner på vej
Ulykkerne er sket på Sæbyvej. Netop den vej er på en liste hos Kalundborg Kommune over farlige veje, hvor der skal gøres noget. På et møde den 13. april i Teknik- og Miljøudvalget er trafiksikkerhed på dagsordenen. Men næstformand i udvalget Niels Erik Danielsen (Ø) tør ikke love, hvornår der sker noget i Sæby.

- Som politiker skal man være meget forsigtig med at love noget. Men jeg kan love, at det bliver taget op. Og det er klart, når borgerne presser på, så påvirker det også os, siger Niels Erik Danielsen.

Udmeldingen om, at politikerne vil kigge på sagen, giver et forsigtigt håb hos Martin Vestergaard.

- Jeg skal se det, før jeg tror det. Men det kunne være rart, at det snart skete, siger Martin Vestergaard.

03:06 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App