¨

Borgere i Region Sjælland er stadig dårlige betalere - men tallet falder

Foto: ASSY/Pixabay

Region Sjælland ligger stadigvæk i bunden over dårligste betalere. Dog viser nye tal fra RKI-registeret, at det går i den rigtige retning.

Bruger du flere penge end du har?

Det tyder nemlig på, at færre danskere bruger flere penge, end der står på bankkontoen.

Selvom Region Sjælland fortsat er på førstepladsen over dårligste betalere med fire kommuner i top fem, viser nye tal, at danskere generelt er blevet bedre til at betale deres gæld. 

Top fem over kommuner med flest i RKI-registeret 

1. Lolland

2. Guldborgsund

3. Ishøj

4. Kalundborg 

5. Slagelse

Mandag offentliggjorde Experian, der står bag RKI-registret, i en pressemeddelelse, at nye tal, der viser det laveste antal personer i RKI-registret siden 2010. I juli 2019 var i alt 199.691 danskere registreret i RKI.

– Antallet af RKI-registrerede danskere har været faldende i flere år i træk, men vi skal helt tilbage til januar 2010 for at finde under 200.000 personer i RKI, så det er en positiv udvikling og lidt af en milepæl, vi har ramt, udtaler Mette Frølund, der er kundeansvarlig for RKI hos Experian, i pressemeddelsen.

Artiklen fortsætter under grafikken.

Færre skylder – men flere skylder mere

Dog er det ikke kun positive nyheder, som Experian kan offentliggøre. For det nye data viser også, at gennemsnittet for, hvor meget hver person skylder, er streget fra 64.861 kroner til 65.379 kroner på blot de sidste seks måneder.

– Det peger i retning af, at dårlige betalere forbliver dårlige. Det er en rigtig kedelig udvikling, som viser, at hos mange danskere hober gælden sig op, og de har svært ved at komme oven vande igen, siger Mette Frølund.

Og det er især de ældre borgere, som er udfordret. For selvom antallet af RKI-registrerede borgere er nedadgående i alle aldersgrupper, så er faldet minimalt blandt de ældre.

– Vi kan se, at der er mange ældre, der er udfordret. Antallet er RKI-registrerede personer falder ikke nær så meget hos de ældre. Vi kan samtidig konkludere, at mange af de RKI-registrerede ældre kæmper med skyldige beløb, som ligger over landsgennemsnittet, siger Mette Frølund.

Fakta om RKI

• RKI-registret er et værktøj, som en lang række danske virksomheder og inkassoselskaber bruger til at registrere personer og virksomheder, der ikke får betalt deres regninger

• Ender man i RKI-registret har det blandt andet indflydelse på ens muligheder for at optage lån og købe på afbetaling

• Man kan godt være registreret flere gange i RKI på samme tid: Hvis du for eksempel har udeståender med to forskellige kreditorer, kan begge registrere dig

• Når en registrering bliver slettet, udgår den helt af registret – også historikken.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App