Borgere hilser fartkontrol velkommen: "De kører som død og helvede"

Otte vejstrækinger er valgt ud som særlig farlige, og derfor bliver der resten af året lavet fartkontroller. Og det glæder borgerne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- De kører som død og helvede.

Sådan lyder det fra Christina Kobbernagel, som kører ud af Grønsundvej på Bogø. En strækning, som Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi vurderer som særlig farlig. Derfor vil politiet foretage fartkontrol mindst en gang hver uge hele året på blandt andet dén strækning.

quote Jeg håber, at folk bliver klar over, at de ikke skal køre så hurtigt

Anne Kühnell, Bogø

- Der ligger ikke nogen huse, og der er mange perioder på dagen, hvor der ikke kører ret mange biler og så har man en tendens til bare at lade foden hvile, så det går lidt for stærkt, siger Christina Kobbernagel.

Otte strækninger udvalgt

I alt har politiet udvalgt otte strækninger, hvor de vil lave kontroller af fartsyndere. 

- Vi har valgt strækningerne ud efter et længere analysearbejde, fortæller Erik Mather, leder af færdselsafdelingen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Og det er der flere borgere i området, som tager godt imod.

- Det er rigtig, rigtig godt, siger Anne Kühnell, der bor på en sidegade til Grønsundvej.

- Jeg håber, at folk bliver klar over, at de ikke skal køre så hurtigt.

Den mønske motervej

Også Sanne Hoff, der bor tæt ved Grønsundvej fortæller, at folk kører hurtigere end det tilladte på strækningen.

- Der er nogen, der kalder den for den mønske motorvej. Man har ikke lyst til at sende sine børn på cykel ud ad den her vej, siger Sanne Hoff.

- Hvad der end skal til for, at trafiksikkerheden prioriteres. Hvis det er mere politi lige nu og der er ressourcer, så er det fint. I hvert fald hvis det har en virkning, siger hun.