¨

Boom i ombygninger af svømmehaller

Foto: TV ØST

Der er et boom på vej i ombygningen og udbygningen af svømmehaller. Også i Lalandia bygges der ud.

Flere og flere kommuner begynder efter flere års dødvande igen at bygge nye svømmehaller og ombygge de eksisterende, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad
 
- I syv-otte år har der været meget stille i kommunerne med hensyn til nybygning og store ombygninger af svømmehaller - men det ændrer sig nu, og vi er både i gang i Skive, Lalandia Rødby og Randers og skal til at bygge topmoderne badeland i Roskilde og på Frederiksberg, siger seniorrådgiver i Grontmij, Peter Skov Nielsen.
 
Han har arbejdet med svømmehaller siden 1996 og er én af en lille håndfuld danske eksperter på området.
 
- Det er en lille branche, og man mærker tydeligt konjunkturudsving. Nu går det fremad - og det kommer kun til at gå hurtigere, for i 2017 træder nye regler om vandkvaliteten i bassiner ned til 25 meters længde i kraft, og det kan mange eksisterende anlæg ikke uden videre kunne leve op til, siger han.
 
De nye regler betyder, at alle bassiner ned til 25 meters længde skal opfylde de samme krav til vandkvalitet, som der stilles til helt nye bassiner.
 
For at leve op til kravene vil der mange steder være behov for helt nye vandbehandlingsanlæg til styring af vandkvaliteten og større kapacitet i rørene til udskiftning af bassinvandet - og det kan også blive nødvendigt med flere dyser i bassingulv og -vægge med tilhørende rørføring, lyder det.
 
Entreprenørvirksomheden Raunstrup A/S er blandt de entreprenørvirksomheder, der gør sig i svømmehalsbyggeri- og renovering, og på samme måde som Grontmij ser den en stigende aktivitet på området.
 
Det gælder både på udførelsesdelen, antal prækvalifikationer, de deltager i, og det, der er at regne på i øjeblikket, fremhæver Søren Kristensen, der er adm. direktør i Raunstrup A/S.
 
- Vi har aldrig haft så mange svømmehaller i vores pipeline, som vi har i øjeblikket, siger Søren Kristensen til Licitationen - Byggeriets Dagblad

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App