Boom i antallet af sjællandske gazelle virksomheder

Virksomhederne her i området er begyndt at løbe stærkt, og det går så hurtigt, at antallet af firmaer i Region Sjælland på gazellelisten er mere end fordoblet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det går tilsyneladende derudaf for de sjælandske virksomheder. I hvert fald hvis man skal tro 2013's gazelleliste. Det er dagbladet Børsen, som hvert år kårer en række danske virksomheder som gazeller. De seneste år har det set sløjt ud med antallet af gazellevirksomheder i Region Sjælland.

Det skriver Væksthus Sjælland i en pressemeddelelse.

Mere end fordoblet

I 2011 var tallet 77 i regionen, og i 2012 ramte regionen bunden med kun 70. Bedre ser det ud i år, hvor tallet er mere end fordoblet og helt oppe på 166 vækstvirksomheder.

- Vi er rigtig glade for udviklingen. Der har over det sidste år blæst lidt mildere vinde over erhvervslivet, og det ser vi her et helt klart udtryk for. Mange virksomheder er blevet holdt nede af udfordringer med vigende markeder og manglende vækstfinansiering. Men det er blevet lidt nemmere, og det er skønt at se så mange sjællandske virksomheder på gazellelisten, udtaler Mads Váczy Kragh, der er direktør i Væksthus Sjælland.

3 ud af 4 er nye

Ifølge væksthuset er en gazelle er defineret ved at have minimum 100 procent i vækst over de seneste 4 år, og da 120 ud af de 166 gazeller er nye gazellevirksomheder, er Region Sjælland den region, som relativt set har flest nye gazellevirksomheder.

- Der er rigtig mange af vores nyudnævnte gazeller, der er nye på listen. Faktisk er næsten 3 ud af 4 nye på listen. Det er virksomheder, vi skal holde godt øje med de næste år, fordi de har præsteret over de sidste 4 år på trods af krisen. Det har helt sikkert krævet benhårdt arbejde og godt købmandskab at få det til at lykkes, fortæller væksthusdirektøren.

Blandt de sjællandske gazellevirksomheder er der blandt andet flere minkfarme, hånværker og transportfirmaer. Ved at klikke på linket her kan du se, hvilke virksomheder der er med på Børsens gazelle liste 2013.