Bonne presser minister

Først i efteråret 2009 er regeringen parat til at melde ud, hvornår vi højest skal vente 15 minutter på, at ambulancen når frem, når vi har ringet 112. Det er for sent, fastslår Flemming Bonne (SF).

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Når vi i de her dage diskuterer den kommende sygehusstruktur, hvor regeringen vil have nedlagt sygehuse og samlet akutberedskaber, så er spørgsmålet om, hvornår ambulancen når frem, helt afgørende. Ministeren bliver nødt til at komme med bedre svar, siger Flemming Bonne.

Han har rejst sagen over for sundhedsminister Jacob Axel Nielsen (K). Det er sket efter, at det er kommet frem, at Region Sjælland i sit seneste ambulance-udbud opererer med, at hver fjerde ambulance på Lolland, Falster og Sydsjælland ikke behøver at komme indenfor de første 15 minutter. På Stevns og i Vestsjælland gælder det hver femte ambulance.

I sit svar til Flemming Bonne skriver ministeren, at regeringen har nedsat et udvalg, der i slutningen af næste år kommer med sine anbefalinger. Først der efter er regeringen parat med sit udspil til, hvordan ambulancerne kan nå hurtigere frem.

Men den går altså ikke, mener Flemming Bonne.

- Det handler om tryghed her i yderområderne.  Vi skal have sikkerhed for, at ambulancerne kommer hurtigere frem med kvalificeret hjælp. Det skal på plads, før det kan komme på tale at lukke flere sygehuse og akutberedskaber,  siger han.