¨

Bonde-oprør i København

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

Foto: TV ØST

1 af 6

OPDATERET 13.10: Flere hundrede landmænd har kørt deres traktorer ind til København i dag i protest mod regeringens miljøplan Grøn Vækst.

Bare at se en enkelt traktor i Københavns gader er lidt et særsyn, men i dag er der kommet flere hundrede, fordi landmændene protesterer mod Grøn Vækst.

En af initiavtagerne er her fra regionen, og Rasmus Petersen fra Herlufmagle forventer over 400 traktorer vil deltage i demonstrationen, som skal foregå på Rådhuspladsen og foran Christiansborg.

- Der er flere end forventet, siger initiavtageren til TV2 Øst her til morgen.

Mange landmænd har tændt motorerne i nat for at nå til København og op gennem sjælland har landmændene haft flere mødesteder midt i morgentrafikken. Ifølge vejdirektoratet har det dog ikke skabt de store problemer for trafikken, og man forventer heller ingen problemer.

Mellem tre og fire hundrede traktorer er ved middagstid samlet på Fisketorvet, mens 60 har fået lov at køre hele vejen ind til Rådhuspladsen.

Når samtlige traktorer forlader det indre København, når demonstrationen slutter kl.17, kan det til gengæld godt give kødannelser ud af København.

Dagens demo-program:

12.30 – opsamling på Fisketorvet

13.00 – kommer til Rådhuspladsen

13.30 – landmændene går til x-borg. Her synger de tre sange.

15.00 – landmænd er tilbage på Rådhuspladsen, hvor der er taler osv.

17.00 – traktorer kører hjem igen.

 

Og du kan selvfølgelig følge landmændenes demo-dag her på TV2 Øst i vores udsendelser kl.16.05, kl.18.10, kl.19.30 og 22.20...

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App