Boligsalget boomer i Vest- og Sydsjælland

Mens antallet af hushandler falder på landsplan, er der fortsat fremgang i Vest- og Sydsjælland, viser nye tal.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er blevet nemmere at sælge sin bolig, hvis du bor i Syd- eller Vestsjælland. Det skriver boligsiden.dk i en pressemeddelelse.

I årets første fire måneder er der solgt 13.200 villaer og rækkehuse i hele landet. Det er langt flere end i samme periode i årene 2010-2014, men alligevel er det 7,5 procent færre handler end i de første fire måneder af 2015.

Samtlige landsdele er ramt af nedgangen i antallet af handler – på nær én. Vest- og Sydsjælland har som den eneste landsdel øget antallet af bolighandler siden sidste år med en stigning på 5 procent.

- Vest- og Sydsjælland er den eneste landsdel, hvor antallet af hushandler er steget det seneste år. De lave boligpriser har formodentlig spillet en rolle, og mange har nok vurderet, at de nemt kan leve med at pendle fra fx Holbæk eller Ringsted, hvor de kan få langt mere hus for pengene end tættere på hovedstaden, siger Birgit Daetz, der er kommunikationsdirektør for Boligsiden.dk.

Boligkøbere presset væk fra København

Ser man på Danmarkskortet, er det tydeligt, at faldet i antallet af handler bliver mindre, jo længere væk man kommer fra København. I København by er antallet af hushandler faldet markant med 26 procent sammenlignet med de første fire måneder sidste år. I Københavns Omegn er antallet af hushandler faldet med 19 procent, mens det i Øst- og Nordsjælland er faldet med henholdsvis 12 og 8 procent fra sidste år til i år.

- I april blev villaer og rækkehuse i København by solgt for 30.300 kroner pr. kvadratmeter. Samtidig blev husene solgt for 8.000 kroner pr. kvadratmeter i Vest- og Sydsjælland. For en villa på 140 kvadratmeter er det et valg mellem at betale langt over fire millioner kroner eller kun lige godt en million kroner for sit nye hjem. For de fleste er det ikke et spørgsmål om valg og præferencer, men om hvad der overhovedet er muligt, siger Birgit Daetz.