¨

Boligsælgere høvler store lunser af prisen

Foto: TV ØST

Boligsælgerne har ikke siden 2009 givet så store prisnedslag som i april i år. Særligt er priserne Region Sjælland faldet markent

April var en fremragende måned, hvis man var på jagt efter en bolig. Ikke nok med, at antallet af boliger til salg er rekordstort, der blev også givet massive prisnedslag.

Ikke siden juni 2009 har de samlede prisnedsættelser på boliger og grunde været så omfattende som i årets anden forårsmåned, hvor sælgere over hele landet høvlede knap 1,1 milliarder kroner af priserne. Det viser nye tal fra Boliga.

Overfor boligsiden peger lektor Morten Skak fra Syddansk Universitet på, at tallene er udtryk for usikkerhed på markedet, primært på grund af udsigten til et kommende folketingsvalg.

- Alle, på nær Enhedslisten og De Radikale, har meldt ud, at de ikke vil røre ved boligbeskatningen. Men usikkerheden er der stadig, og det kan meget vel være, vi skal om på den anden side af et valg, før markedet kommer op i gear igen, siger Morten Skak.

Det er specielt i Region Sjælland, at priserne tog et ordentligt dyk i april. Her har over 45 procent af boligsælgerne justeret priserne nedad.

Tallet for de øvrige boligtyper ligger mellem 39 og 43 procent. I alle tilfælde er procenten højere end i landets øvrige regioner.

Færrest prisnedsatte villaer ser man i Region Nordjylland, hvor det kun er hver tredje hus, der har fået barberet kroner af prisen, ligesom nordjyderne også holder mest igen med prisen på ejerlejligheder.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App