Boligsælgere holder udsalg

Det er ikke kun i butikkerne, at januar har kunne byde på knaldtilbud og store prisnedsættelser. Også for huskøbere er det lige nu muligt at gøre et ægte kup.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Da boligpriserne var på deres højeste, kunne Thomas Vestergaard have tjent over 1 million kroner på sit hus. Nu ser det sort ud.

- Det er ikke skide sjovt. Altså der er jo udgifter hver måned. Vi vil rigtig gerne have solgt, siger Thomas Vestergaard.

Priserne faldt og renten steg. Det er snart et år siden, at Thomas Vestergaard satte sit hus her i Holbæk til salg for 4,2 millioner. Men intet er sket. Foreløbig har Thomas Vestergaard sat prisen ned med 1 million kroner.

- Det hele gik i stå, og så tænkte jeg, så er det bare om at komme ned i pris. Men jeg havde aldrig forestillet mig, at det skulle så langt ned, siger Thomas Vestergaard.

Og Thomas Vestergaard er ikke alene om at skrue prisen i bund.

- En del af sælgerne har sat deres priser ned, og det gør, at husene nu er omsættelige, så det ser lidt lysere ud, fortæller ejendomsmægler Henrik Larsen fra Danbolig i Holbæk.

Ifølge nye tal, som Ekstra Bladet har fået lavet af BRF-kredit, så falder priserne mange steder i vores region. Dog mest i Guldborgsund, Stevns, Holbæk og Odsherred Kommuner. - Her er bolig-priserne generelt faldet med 10 til 20 procent siden de toppede i 2007.

Også banken er blevet sjovere at snakke med - renten på boliglån er begyndt at falde igen.

- Det er en bedre situation for køberne. Renten er gået ned, uden at det har betydet, at priserne er steget, siger filialdirektør i Danske Bank i Holbæk, Per Bjørk.

Men modsat januar-udsalget, så er det ikke sikkert, at vi er nået til slutspurten på boligmarkedet endnu.

- I Danske Bank er vores forventning, at renten falder lidt mere, og det samme tror vi, at boligpriserne vil gøre. Men hvis man finder noget man gerne vil have, så opfordrer vi til, at man køber det nu, og sørger for at få afslag i prisen, siger Per Bjørk.

Og det er ikke alle købere, der hopper med på udsalgbølgen nu.

- Jeg tror ikke, at priserne er nået ned på et realistisk leje, så jeg venter lidt endnu. Og hvis jeg skal købe, skal det være med afslag i prisen, siger Nicolai Kolding, der for tiden er på udkig efter en ny bolig.

Men Thomas Vestergaard, vil gøre sit for, at de afventende købere slår til - han er klar til yderligere rabatter:

- Det vil jeg ikke afvise. Hvis der kommer et tilbud, så vil jeg overveje det, siger han.