Boligpriser i udkantskommunerne stiger

Hen over det seneste år er den gennemsnitlige kvadratmeterpris i udkantskommunerne steget med seks procent.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det seneste års tid er det oftest hovedstadsområdet, der er løbet med overskrifterne i historier om boligmarkedet.

Rekordlave renter har ført til rekordhøje priser i København, men andre kommuner kan altså også være med.

Det viser ejendomsmæglerkæden EDC's tal for prisudviklingen i de 16 kommuner, som Indenrigsministeriet tidligere har kategoriseret som udkantskommuner.

De viser, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris er steget med seks procent i løbet af det seneste år.

- Vi har nu kunnet konstatere stigende villapriser i landkommunerne seks kvartaler i træk og tør derfor godt slå fast, at vi har set bunden i denne omgang.

- Dermed går det nu fremad i hele landet, hvilket vi har ventet længe på at kunne konstatere med sikkerhed, siger EDC's kommunikationschef, Jan Nordmann.

Han noterer sig dog, at der fortsat er et stort boligudbud i de 16 kommuner, og at liggetiderne derfor fortsat er lange.

Til gengæld forventer EDC, at priserne i udkantskommunerne vil fortsætte opad i 2016, mens det omvendt vil gå en smule tilbage i storbyerne.

- Priserne i de store byer er på rekordtid kommet så højt op, at vi igen ser stigende interesse for de lidt billigere ejendomme i forstæderne og på landet, nøjagtigt som vi så det for 10 år siden.

- Det er en både sund og naturlig udvikling, siger Jan Nordmann.

Lolland Kommune er en af de kommuner, som EDC har undersøgt prisudviklingen i.

De 15 andre kommuner er: Bornholm, Ærø, Langeland, Tønder, Varde, Ringkøbing-Skjern, Struer, Lemvig, Norddjurs, Samsø, Thisted, Læsø, Skive, Morsø og Vesthimmerland.

/ritzau/