Boligmarked i bedring

Ejendomsmæglerkæden Home og Danske Bank ser tegn på et boligmarked i bedring - trods svagt prisfald på villaer i september.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Der sker en bedring på boligmarkedet. Sådan lyder vurderingen fra ejendomsmæglerkæden Home og Danske Bank, der onsdag fremlagde et nyt prisindeks for boligmarkedet.

Trods den positive vurdering var der i september et svagt fald i prisen på villaer på 0,4 procent i forhold til måneden før. Også lejligheder i hovedstaden gik lidt ned i pris.

- Den langsigtede tendens er, at priserne holder sig på et stabilt niveau, lyder vurderingen fra Home og Danske Bank.

Antallet af handler er højere end sidste år. Salgstiderne på solgte ejendomme er også begyndt at falde, især på lejligheder samt boliger i København og Århus. I de to store byer bliver lejlighederne solgt en måned hurtigere end først på året.

- Det skyldes, at der i flere områder af København og Århus er flere købere end sælgere i midtbyen og tæt på store uddannelsesinstitutioner, siger Niels H. Carstensen, kommunikationschef i Home.

Især nye boliger til salg med "skarpe" priser sælges hurtigt. Dermed bliver der lagt pres på boligejere, der har sat til salg for et til to år siden og ikke har sat prisen ned.

- Her kræver det ofte et nedslag, hvis de vil ind i kampen om køberne igen, siger Niels H. Carstensen.

/ritzau/