Boligkrisens ofre bor på Sjælland

Hver sjette boligejer på Syd- og Vestsjælland skylder mere end deres hus er værd. Det viser en ny undersøgelse fra Syddansk Universitet.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Undersøgelsen er baseret på data fra over 75 procent af alle boligejere i Danmark. Og den viser at det er boligejerne her i regionen der er hårdest ramt af de faldende priser.

-Man har ellers talt meget om at unge i københavnske ejerlejligheder er boligkrisens ofre, fordi priserne faldt mest dér. Men vi ser nu, at de langtfra dominerer det samlede billede, hvor langt færre er insolvente sammenlignet med resten af landet. Sådan siger Morten Skak, der er lektor i boligøkonomi ved Syddansk Universitet til Politiken.

I København skyldte blot 5 procent af boligejerne i 2010 mere i deres bolig, end den kunne sælges for. Mens 18 procent af boligejerne på Syd- og Vestsjælland skyldte mere i deres bolig end den var værd.

Og situationen er alvorlig i mange af de sjællandske kommuner, vurderer Morten Skak. Teknisk insolvens kan nemlig betyde at de hårdest ramte boligejere ikke har råd til at sælge, fordi tabet bliver for stort. Dermed er de bundet til at blive boende.