¨

Bølge af tyverier rammer håndværkere: Det går ud over kunderne

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi bruger hele uge 49 ekstra kræfter på at fortælle, hvad man kan gøre for at forhindre indbrud i varebiler. Arkivfoto. Foto: (Arkivfoto).

Tyveri af værktøj er et stigende problem, lyder det fra politiet. Her får du nogle råd til, hvordan du undgår, at tyven får fingre i din boremaskiner.

En bølge af tyverier rammer i stigende grad håndværkerne på Sjælland og øerne.

Det er typisk håndværkeres varebiler, det går ud over, og her stjæler tyvene ifølge politiet værdifuldt værktøj, oplyser Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi. 

Tyverierne har flere konsekvenser. For det er dyrt for håndværkeren, påvirker forsikringspræmierne, og i sidste ende skal kunderne vente, mens håndværkeren køber nyt værktøj.

Derfor bruger Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi hele uge 49 ekstra kræfter på at fortælle, hvad man kan gøre for at forhindre indbrud i varebiler.

- Hjælp os med at formindske værdien af indbrud i varebiler ved at sikre, at værktøjet er mærket. Det gør det vanskeligere at sælge videre til hælere, og dermed gør det arbejdet mere besværligt for tyvene. Forhåbentlig så besværligt, det ikke er umagen værd for dem, lyder det fra Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Få klistermærker til varebilen hos lokalpolitiet

Og der er flere gode råd:

  • Sørg for at værktøjet er mærket – det kan både være synlig og usynlig mærkning
  • Sæt klistermærke på bilen med teksten: Advarsel – værktøjet er mærket mod tyveri
  • Tænk over, hvad der er i bilen – og hvor den bliver parkeret
  • Hav altid en aktuel liste over værktøj i bilen med mærke og serienumre 

    Læs også Flere håndværkere plages af indbrud i varebiler

Klistermærker til at sætte på varebiler kan hentes gratis på stationerne i Slagelse, Næstved, Vordingborg, Nykøbing Falster og Nakskov.

På stationerne kan du også låne udstyr til at mærke dit værktøj, og du kan få svar på yderligere spørgsmål om sikring af værktøjet.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App