Bølge af alvorlige trafikulykker i efterårsferien skal undersøges

Efterårsferien var i år præget af en række alvorlige trafikulykker. Angiveligt mistede syv livet. Vejdirektorater vil derfor nu undersøge de mange dødsulykker sammen med politiet og kommuner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Det var en drabelig efterårsferie på de danske veje, hvor en lang række alvorlige trafikulykker kostede en række liv. Vejdirektoratet vil nu underøge alle trafikulykkerne sammen med politiet og kommuner for at blive bedre til at forebygge dem i fremtiden, det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse.

I de seneste år har antallet af dræbte i trafikken ellers været faldende. I april måned i år var antallet helt ned på otte personer – hvilket er det laveste for en måned nogensinde.

Læs også: To personer mister livet i ulykke.

Færre ulykker i 2015

Vejdirektoratets foreløbige ulykkestal for i år viser, at der til og med august er blevet dræbt 96 personer på de danske veje. Når der de seneste år har været færre dræbte i trafikken, oplyser Vejdirektoratet, at det også stiller større krav til, at de hele tiden udvikler nye og bedre løsninger til arbejdet med trafiksikkerheden.

- Når antallet af ulykker falder, stiger behovet for mere konkret viden om de enkelte ulykker. Vi skal kende til flere detaljer for at fange tendenserne i de alvorligste ulykker og finde midler til at forebygge dem, siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.

Angiveligt har der været syv dødsulykker i efterårsferien. Vejdirektoratet vil i samarbejde med politiet og kommuner finde frem til årsagerne til, at ulykkerne endte så alvorligt.

Siden 2010 har vejdirektoratet indsamlet viden om dødsulykker gennem pilotprojektet DUS (den udvidede dødsulykkesstatistik). Det betyder helt konkret, at Vejdirektoratet, politiet og kommuner og bilinspektører tager ud til ulykkesstederne og undersøge forholdene omkring dødsulykkerne.

- Den udvidede dødsulykkesstatistik giver os ny viden om, hvad der forårsager ulykkerne- Den viden kan vi ikke få fra almindelige politiregistrerede ulykkesstatistik, siger Marianne Foldberg Steffensen, leder af trafiksikkerhedsafdelingen i Vejdirektoratet.


Nyhedsoverblik