Bølge af airbagtyverier over Sjælland

En bølge af indbrud i biler, har ramt de sjællandske bilforhandlere. Normalt er det GPS-modtagere og bilradioer, som tyvene går efter, men organiserede bander fra østeuropa er begyndt at gå efter bilernes airbags.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I øjeblikket har de ekstra travlt hos Niels Petersen automobiler.

- Det er meget irriterende. Det startede jo med, at der var en mekaniker, der så en bil, der var smadret en rude på, siger Jimmy Mikkelsen, som er værkfører på stedet.

De er en af de bilforhandlere, som er blevet hårdt ramt af airbagtyverier i weekenden. I alt har tyvene stjålet airbags fra 15 biler i forretningen.

- Vi har faktisk set det tidligere, også gennem de sidste år, hos autohandlere over hele landet, at det er airbags man går efter, siger lederen af lokalpolitiet i Nøstved, Niels Denny Sørensen.

Bilerne var låst inde på grunden, men tyvene er hoppet over hegnet, har smadret en rude i bilen og taget strømmen på bilen. Derefter har de nemt kunne skruet airbagsne ud.

Det er normalt bander fra Østeuropa, der står bag. Airbags kan nemlig sælges videre på det østeuropæiske marked. Dér spares der nemlig på ekstraudstyret i de nye biler.

- Det er ofte noget organiseret noget, som måske allerede er bestilt i det pågældende land. Så laver man simpelthen et raid igennem en egn eller landsdel, siger Niels Denny Sørensen

Typisk ligger sådan en skade på omkring 20.000 kroner per bil. Men ud over det økonomiske tab, er det til gene for kunderne.

- Det mest irriterende er, at der er nogle biler, som er kundebiler, eller som er solgt og kunderne skal måske vente yderligere en måned på at få deres nye bil, siger Jimmy Mikkelsen.