¨

Bodilofre skal have hjælp til genhusning

Foto: TV ØST

De mennesker, som er tvunget til at bo i midlertidige boliger på grund af skader efter orkanen Bodil, skal have hjælp, siger regeringen.

Nu får de danskere, der blev hjemløse efter stormen Bodil den 5. december sidste år, endelig hjælp. Regeringen fremsætter nu et lovforslag, der skal udbetale erstatning for de udgifter, hjemløse boligejere har til erstatningsboliger. Det skriver Søndagsavisen.

400-500 familier fik deres huse ødelagt i en grad, der gør, at de fortsat ikke kan bo i deres hjem. De familier blev samtidig dobbelthårdt ramt økonomisk, da Stormrådet kun yder erstatning for selve skaderne – ikke for genhusning, mens arbejdet står på med at gøre deres huse beboelige igen eller slet og ret finde et nyt hjem, fordi Bodil gjorde huset ubeboeligt for evigt. Men der bliver der nu ændret på.

Se kort: Her kan du få stormflods-erstatning

- Vi fremsætter nu et lovforslag om, at der også skal ydes økonomisk hjælp til genhusning i forbindelse med storm, orkaner, stormflod og andre naturkatastrofer, siger erhvervsordfører Benny Engelbrecht (S) til Søndagsavisens journalist.

Rent praktisk betyder forslaget, at Stormrådet vil dække udgifter på op til 12.000 kroner om måneden til en reservebolig, hvis man skal genhuses i mere end én måned.

Husejere er glade

Det glæder Parcelhusejernes Landsforening, at der nu bliver taget hånd om problemet.

- Jeg synes, det er fornuftigt, og jeg er glad for, at man laver det med tilbagevirkende kraft, siger formand Allan Malskær.

Og netop lovens tilbagevirkende kraft betyder, at ofre for Bodil også kan se frem til at få dækket de udgifter, de allerede har haft til erstatningsboliger.

- Vi skal have lovforslaget hastebehandlet, så de berørte familier kan få tryghed og ikke mindst også faktisk få penge på kontoen hurtigst muligt, for jeg ved, at mange af dem er presset over den dobbeltudgift, det er både at skulle betale til deres ødelagte hus og deres nødbolig, siger Benny Engelbrecht.

Læs også: Havne lades i stikken af erstatningslov

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App