Bøder til revisorer for bankTrelleborg

Revisorerne, der skulle prissætte aktierne for bankTrelleborg, har "handlet i strid med god revisorskik", fastslår Revisornævnet. De to revisorer får bøder for 100.000 kroner.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Metoden var ikke i orden, da to revisorer prissatte aktierne i bankTrelleborg. Derfor skal de nu hver betale 50.000 kroner i bøde, skriver Berlingske Business.

De to revisorer fra firmaerne Deloitte og Beierholm skulle i 2008 i en uafhængig revisorrapport vurdere værdien af aktierne i bankTrelleborg i forbindelse med Sydbanks overtagelse.

Men efter et møde med direktøren for Sydbank ændrede de to revisorer væsentligt i deres vurdering. Ifølge Berlingske Business havde revisorerne inden mødet vurderet aktierne til en værdi af 150 kroner pr. aktie. Efter mødet blev den vurdering ændret til 93,27 kroner pr. aktie. Dermed sparede Sydbank næsten 250 millioner kroner på købet af den sjællandske bank.

Det får, ifølge Berlingske Business, Revisornævnet til at udtale kritik af revisorernes metode, og derfor får de to revisorer altså en bøde på hver 50.000 kroner.

Den 21. september starter den retssag, som mindretalsaktionærerne har anlagt mod Sydbank, Finanstilsynet og Fonden bankTrelleborg, og hvor mindretalsaktionærerne blandt andet vil forsøge at få tvangsindløsningen af deres bankTrelleborg-aktier ophævet.

Læs Revisornævnets afgørelse her