Blog: Herrehåndbold vs. Damehåndbold

I forbindelse med min seneste tekst spurgte en læser, ved navn Jacob, om vores hold i TMS Ringsted ville være i stand til at vinde over det danske damelandshold, der her i december skal spille VM i Kina.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Svaret på dette spørgsmål er et klart JA!!! Vi ville faktisk give dem en "røvfuld" som var endnu større end den vi selv inkasserede mod FCK i onsdags :) Forskellen på herre- og damehåndbold er nemlig så enorm at forskellige hold på tværs af kønnene ikke kan sammenlignes.

Da jeg som 16-årig spillede på GOG's juniorhold var vi blandt de bedste i Danmark. Dette var klubbens dameligahold, som dengang hovedsageligt bestod af hollændere, også. De var faktisk så gode, at de kom i DM-finalen, hvor de desværre tabte til Viborg. I løbet af denne sæson trænede vi sammen en gang om ugen, hvor vi bl.a. spillede "kamp". Her vandt vi, så vidt jeg husker, alle kampene på nær et par stykker og oftest med 5-10 mål.

Et andet eksempel på herrehåndbold vs. damehåndbold jeg kan nævne, er fra Slagelse, hvor jeg spillede en enkelt sæson i 2. Division, inden jeg kom til TMS Ringsted. Dette var samtidigt med, at Anja Andersen og hendes "Dream Team" med bl.a Bojana Popovic, Cecilie Leganger fandtes i klubben. Ligesom i GOG trænede vi også i Slagelse jævnligt med damerne, og udfaldet af kampene var ca. det samme.

Jacob spurgte desuden om skaden der holdt mig ude af onsdagens kamp mod FCK. Grunden til at jeg ikke spillede mod FCK, var en skadet tommelfinger. Denne er dog i bedring, og jeg regner med at påbegynde træning igen på mandag, så jeg er klar til vores ekstrem vigtige kampe hjemme mod Fredericia på lørdag.

I den forbindelse vil jeg bede alle vores trofaste tilskuere om, at yde samme enorme opbakning som I plejer. Som beskrevet i en tidligere blog er den støtte i leverer virkelig noget som vi spillere på banen kan mærke, og den betyder mere for os end I aner!!

Og til alle jer som er interesserede i håndbold, men som ikke endnu har været i Ringsted Hallen og opleve en Liga-kamp, kan jeg kun anbefale jer at komme på lørdag kl 15. At se en håndboldkamp live giver nemlig en helt anden oplevelse end hjemme foran skærmen.

Det er fuldstændigt usammenligneligt, ligesom herre - og damehåndbold :)