Blog: Fodbold og uddannelse skal gå hånd i hånd

Som ny blogger og hermed førstegangsskriver på bloggen her, har jeg haft mine overvejelser om hvad den skulle omhandle.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Om mig selv kan jeg kort sige at jeg er 1. Divisionsspiller i Næstved Boldklub og dermed ansat på en deltidskontrakt. Dette betyder at ikke al min tid går udelukkende på fodbold og det kan også afsløres at jeg hverken tjener store summer penge eller kører i store flotte biler, som det ses hos de store proffer i England f.eks. Derfor har jeg også altid været meget opmærksom på vigtigheden af at få en uddannelse.

Som fodboldspiller generelt og som fodboldspiller I Næstved, bruger man alt andet lige rigtig mange timer på træning og kampe, som somme tider foregår I Thisted og Skive, og altså kræver nogle heldagsture til den anden ende af Danmark. Derfor kræver det altså at man er enormt god til at prioritere og strukturere sin tid - men når det så er sagt, kan det altså sagtens lade sig gøre. Man kommer langt med en god vilje og ikke mindst god opbakning hjemmefra er vigtig.

I sommeren 2008 blev jeg selv student fra Vordingborg Handelsskole og er aktuelt i gang med en kortere videregående uddannelse til Handelsøkonom i Næstved. Stort set al min tid på disse studier har jeg været tilknyttet Næstveds 1.holdstrup og derfor haft rigeligt at se til

Derfor er det vigtigt at fodbold og uddannelse kan gå hånd i hånd. I min situation indgik Næstved Boldklub en god dialog med skolen således at jeg fik tilladelse til lidt ekstra fravær, for derfor at lave nogle ekstraopgaver hvis dette skulle blive nødvendigt.

Det blev heldigvis aldrig tilfældet og det har altid fungeret godt for mig. Så alt andet lige kan jeg altid falde tilbage på en fin uddannelse, hvis ikke det lykkes mig at overbevise Næstved om at de skal give mig en masse millioner for at spille fodbold 

- Dertil skal man huske at en fodboldkarriere trods alt, i de flestes tilfælde, er en meget kort karriere som oftest slutter når man når op i 30'erne.

Der er heldigvis kommet flere muligheder for de unge. Aktuelt set har man i Næstved åbnet et såkaldt Sportscollege, som skal sikre de studerende både får sig en uddannelse og samtidig får trænet deres respektive sportsaktiviteter. Det kan kun få mig til at appellere til andre unge sportstalenter og deres forældre om at huske en uddannelse. Der er mange muligheder - og skolerne vil altid gerne bakke op om sportstalenter og deres respektive sport!