Blog: Flot sejr mod stærke individualister

Efter en kamp i Maribohallen, hvor HCM med deres tempofyldte og kollektive angrebsspil, fik åbnet vores defensiv helt op, kom vi ovenpå igen i Odder.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En meget flot kamp endte med en 25-19 sejr, hvor især defensiven fik revanche efter vi havde lukket 35 mål ind mod HCM.

Dette leder hen på det spørgsmål som der blev stillet efter HCM kampen(kan læses under mit sidste indlæg). Der bliver spurgt om hvorfor filmen knækker mod HCM, efter en ellers udmærket start, og om det er noget mentalt.

Efter min mening mødte vi rækkens bedste angreb, de har gode skytter, men det der gør dem rigtig gode og meget svære at dække op er deres tempo. De har et par store profiler, men disse er holdspillere, og de gode til at spille den videre, når de har trukket to mand. Modsætningen til det holdspil vi mødte mod HCM er Odders individualister. Spiller for spiller er de ligeså gode som HCM, men som hold kan de ikke måle sig med HCMs kollektive angreb. Dette kunne jo også aflæses på måltavlen :-)

Mod Odder lukker vi sammen omkring midten og bakker op omkring deres profiler, faktisk som mod HCM. Forskellen var bare at Odders profiler ikke er ligeså gode til at slippe den videre, eller deres holdkammerater ikke løber i de rigtige baner. Jeg har læst Odders træners reaktion på kampen, og han udtaler at de slet ikke er spillet nok sammen (de har fået mange nye spillere op til denne sæson). Dette er svært at være uenig i, for spiller for spiller er Odder et meget stærkt hold. Men sammenlignet med HCM der nærmest har stillet med det samme hold i 3-4 år, skal der bruges mange timer i træningslokalet sammen, hvis ens angrebsspil skal fungere på det niveau. Odders individualister skal nok få vundet en masse kampe for dem, men det blev heldigvis ikke mod os i denne omgang. En flyvende Kasper Kolding i målet, med en meget hårdt arbejdende defensiv foran holdt dem som sagt nede på imponerende 19 mål.
For at afrunde på spørgsmålet, så må jeg sige nej, det var ikke noget mentalt, men noget så simpelt som et bedre hold på dagen. HCM var i sidste sæson i pokal semifinalen, hvor man tabte en helt lige kamp mod de senere vindere fra Team TVIS Holstebro. De vandt rigtig mange kampe i rækken og endte af point med Lemvig som tog den direkte billet i ligaen, det er altså et rigtig godt hold.

At vi i perioder kan spille lige op, og på gode dage slå sådanne hold viser hvor meget vores hold har flyttet sig siden nedrykningen. Træerne vokser dog ikke ind i himlen, og med mindre man har en Kasi Jesper i ryggen, er det et langt sejt træk, for at gøre holdet og klubben bedre dag for dag.

Den proces som Jimmy og klubben satte i gang sidste år, er langt fra færdig. Jeg synes allerede nu, at man kan se, at holdet og klubben har lært af nedrykningssæsonen. Selvom vi uden tvivl spiller i en stærkere første division end dengang, virker vi som hold bedre rustet. Vi havde bedre individualister i den sæson vi rykkede ud end nu, men vores kollektiv er blevet stærkere. Sammenholdet i en holdsport er vigtigere end at have rækkens topscore. Hele landsdelens og klubbens profil passer også bedre til et stærkt kollektiv hvor sammenholdet er i fokus, og det er det nu.

Vi ses i hallen på søndag, til årets sidste hjemmekamp, hvor vi møder Ikast. To point vil betyde at vi med stor sandsynlighed kan gå til det store julebord, placeret over stregen, og vores juleferie kan så holdes med god samvittighed.