¨

Blodigste ulykke i flere år

Foto: TV ØST

Hel familie fra Glumsø og en far fra Ringsted dræbt i en ulykke. Kun en 12-årig dreng overlevede den blodigste ulykke i Danmark siden 2003.

[video:flv:trafikdraebteglumsoe.flv]

Ingen ved endnu hvordan det gik til, at to biler kolliderede på landevejen i Haverisskoven mellem Glumsø og Fuglebjerg i går. Ulykken betød, at en familie fra Glumsø - en far, mor, en tre-årig dreng og hans lillebror på 11 måneder - alle afgik ved døden.


I dag var der lagt blomster og små breve ved ulykkesstedet.

I den anden bil døde en 44-årig far Ringsted, mens hans 12-årige søn overlevede. Han sad på bagsædet bag ved sin far. Han slap på mirakuløs vis med knubs. Han er det eneste mulige vidne ulykken, men selvom hans tilstand er stabil, er han endnu ikke klar til at blive afhørt.

Tilsyneladende er bilen med familien fra Glumsø kommet for langt over i den modsatte vejbane - men i dag skal bilinspektionens undersøgelser klarlægge forløbet mere præcist.

[video:flv:080330_ulykke_politi.flv]
- Se interview med Jens Frederiksen, vicepolitikommissær ved Sydsjælland og Lolland-Falster Politi.

20 politifolk arbejdede i går på sagen. Alle får nu tilbudt psykologhjælp.

- Når man ser så mange døde - og to af dem er små børn, så er det ikke noget der hedder at være garvet politimand. Så får man det dårligt, siger vagtchef ved Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi, Søren Østervig.

- Det var her på landevejen i Haverisskoven mellem Glumsø og Fuglebjerg at ulykken skete

De værste ulykker:

Her følger en oversigt over nogle af de værste ulykker siden årtusindskiftet:

20. maj 2007: To mænd og to kvinder mistede livet, da de blev påkørt af en spøgelsesbilist på motorvej E 45 syd for Skærup rasteplads. Det var bror og søster med deres kone og kæreste, som sad i bilen, da en sort Audi dukkede op kørende imod færdselsretningen med en spirituspåvirket mand bag rattet.

4. maj 2007: Fire mennesker mistede livet ved en trafikulykke nær Års sydvest for Aalborg. I en svag højrekurve kom en Fiat Tipo over i den modsatte kørebane og kørte frontalt ind i en modkørende bil. Føreren af Fiaten og tre personer i den anden bil blev dræbt. To andre blev kvæstet.

8. december 2006: Fire unge mænd blev dræbt, da føreren mistede herredømmet over deres bil ved Give nordvest for Vejle og kørte frontalt ind i et modkørende lastvognstog.

24. juni 2006: Fire mennesker blev dræbt, da to biler kørte frontalt sammen på Helsingørvej i Fredensborg. Ulykken skete, da den kvindelige fører af en VW Golf pludselig svingede over i den forkerte kørebane på den lige vej.

24. juli 2003: Fire mennesker mistede livet da deres bil skred ud på Nordre Strandvej i Ebeltolt og ramte en hyrevogn. Tre andre blev kvæstet ved ulykken.

21. juli 2003: Ni mennesker fra plejecentret i Virklund ved Silkeborg mistede livet i en trafikulykke på Skivevej mellem Grønhøj og Sjørup, da deres minibus blev ramt af en lastvognsanhænger. Minibussen blev slynget 50 meter bagud ved sammenstødet og brød øjeblikkeligt ud i en voldsom brand. Ingen af de ni personer når at blive reddet ud.

28. juni 2003: Fem mennesker blev dræbt ved en ulykke på Tønder Landevej ved Jejsing øst for Tønder. Her kørte føreren af en Audi med høj hastighed frontalt ind i en personbil med en familie på fire.

28. maj 2002: Fire blev dræbt og 17 kvæstet, da en svensk dobbeltdækkerbus kilede sig fast under et halvtag på havnen i Gedser. Ulykken skete, fordi chaufføren på bussen valgte den forkerte bane. Derfor kørte han ind i den bane ved de gamle paskontroller, som er beregnet til personbiler.

18. oktober 2001: Fem blev dræbt ved en trafikulykke ved Guldborgsundtunnelen. Et harmonikasammenstød i tæt tåge udviklede sig fatalt, da en grisetransport med omkring 100 levende grise på vej til slagtning med høj fart kom bagfra og nærmest pløjede sig igennem kolonnen af biler. Ved kollissionen brød både grisetransporten og de omkring syv involverede personbiler i brand.

12. juli 2001: Fem mennesker mistede livet i en trafikulykke på Skamlingvejen i Sønder Bjert syd for Kolding. Ulykken skete, da en mand mistede herredømmet over sin bil i fedtet føre. Han kom over i den forkerte kørebane, hvor han kørte frontalt ind i en modkørende bil med to ældre ægtepar. Alle fem blev dræbt på stedet ved ulykken.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App