Blodig påske i trafikken

Med 13 dræbte i trafikken er påsken 2009 blevet en af de sørgeligste i landets historie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Påsketrafikken koster ofte menneskeliv, men i år har påsken været usædvanlig blodig på de danske landeveje. 13 mennesker har mistet livet på fem dage.

Otte mennesker mistede søndag livet ved fire trafikulykker. Fire af de dræbte var helt unge mennesker, som blev dræbt ved en ulykke, som politiet betegner som en af de værste nogensinde i Midt- og Vestsjælland.

Tragedien skete lidt før klokken 20 søndag aften på Slimmingevej nær Ringsted, da fem unge mennesker mellem 18 og 20 år var på vej i bil til en fest. Kvinden bag rattet mistede herredømmet over bilen, som kolliderede med et træ. Fire af de fem blev dræbt: to unge mænd og to unge kvinder. Den ene kvinde var samme dag fyldt 18 år.

En anden alvorlig ulykke skete natten til søndag, hvor tre mennesker blev dræbt ved et frontalt sammenstød mellem to biler i Esbjerg.

Søndag aften blev en 42-årig mand dræbt ved en soloulykke, da han kørte mod et træ syd for Aalborg.

Ved Karlslunde syd for København blev en mand dræbt, da han gik ud på sydmotorvejen. Han blev ramt af flere biler og blev så ilde tilredt, at han mandag morgen endnu ikke var identificeret. Hvorfor han gik til fods på motorvejen, har politiet ingen forklaring på.

Skærtorsdag eftermiddag omkom en motorcyklist i en ulykke på Ribe Landevej ved Gram i Sønderjylland. En anden motorcyklist brækkede skinnebenet i ulykken.

Onsdag mistede en ældre mand livet i en voldsom ulykke mellem Thisted og Østerild. Et ægtepar stoppede op for at svinge til venstre i et kryds. Det overså en bilist bag parret tilsyneladende og ramlede ind i den holdende bil, som blev skubbet over i den modsatte kørebane, hvor bilen blev ramt igen af en modkørende bil. I den bagfra kommende bil blev en mand på 71 år dræbt.