Blæsten tager en puster og giver plads til køligere vinde

Efter en uge med vedvarende regn og blæst ser denne uge mere tilforladelig ud over det ganske danske land.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Danmark er blevet blæst godt og grundigt igennem den seneste tid. Både Stormen Gorm og hans hidsige lillesøster Helga har lagt vejen forbi og har især pustet vest- og midtjyder i nakken.

Men i den kommende uge er der udsigt til mere roligt vejr, lyder det fra DMI.

- Det har blæst næsten en uge i træk, men nu er vinden aftaget i stort set hele landet, så det bliver en pæn mandag vejr- og vindmæssig, siger meteorolog Michael Skelbæk.

Mandag pænest

Selv om det ikke kommer til at blæse nær så meget, kommer der stadig regn i løbet af ugen. Heldigvis vil en del af nedbøren falde i aften- og nattetimerne, så der bliver plads til sol flere af dagene.

- Mandag bliver den pæneste af dagene. Efter noget regn i nat (natten til tirsdag, red.), ser tirsdag også ud til at blive tør, og det klarer op og bliver op til ti grader, siger Michael Skelbæk.

Torsdag kan blæsten dog for en stund vende tilbage.

- Der kan komme hård vind op til kuling torsdag, og ved kysterne kan der komme op til hård kuling, og så bliver det i øvrigt regnvejr resten af dagen, fortæller DMI-meteorologen.

Weekend med nattefrost

Det er et lavtryk helt oppe ved Færøerne, der giver blæst i Danmark torsdag. Men herefter tyder det på, at et vejrskifte er på vej, og det bliver køligere decembervejr.

- Temperaturen falder stille og roligt, som ugen skrider frem. Det bliver cirka fem grader om dagen sidst på ugen, og i weekenden kan der også komme nattefrost.

- Så vi nærmer os noget, der er mere normalt for årstiden end det, vi har set den seneste tid, siger Michael Skelbæk.

Vejret i Danmark den kommende uge er dog en smule udramatisk i forhold til, hvad indbyggerne i Island kan se frem til.

De kommende dage vil en meget kraftig orkan ramme landet. Ifølge den nationale vejrtjeneste i Island sker det kun hver 10.-20. år, at så kraftigt et lavtryk kommer forbi.

/ritzau/