Blæsten fortsætter: Væbn jer med tålmodighed

Det varer længe, før den stride efterårsblæst stilner af. Væbn jer med tålmodighed lyder rådet fra TV 2’s Vejrcenter.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det river og rusker i grene og træer, og den kraftige blæst er ikke sådan lige at komme af med. Det bliver nemlig ved med at blæse kraftigt resten af aftenen og en del af natten.

- Vinden er langsomt aftagende, men det går meget langsomt. Vi skal tæt på midnat, før vi får vindstyrke under kuling, siger Lone Seir fra TV 2’s Vejrcenter.

Pas på sidevind

Hvis man i aften skal passere Storebæltsbroen, så kan man ligeledes risikere at vente. Her fraråder man kørsel over broen med vindfølsomme køretøjer indtil klokken 2 i nat. På Farøbroerne advarer Vejdirektoratet fortsat om kraftig blæst, der kan påvirke kørslen.

- Det er vindstødene, der kan drille på Farøbroerne, men vinden er heldigvis en smule aftagende, siger Kenneth Andersen, der er vagthavende i trafikcentret hos vejdirektoratet. Vejdirektoratet forventer at ophæve deres advarsel ved Farøbroerne sidst på aftenen.

Vandrer mod nord

Vi er i øjeblikket fanget mellem et højtryk og lavtryk, som langsomt bevæger sig nordpå, men fordi trykforskellen er nogenlunde uforandret, så bliver blæsevejret altså ved i flere timer endnu.